Početna - IZDVOJENO - Grmoja: Sumnjam da je Ostojić zlorabio položaj
grmoja
foto:facebook

Grmoja: Sumnjam da je Ostojić zlorabio položaj

Glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja otkrio je u ponedjeljak kako ima saznanja da PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora u stopu prati Božu Petrova. Nakon 14 sati napustio je sastanak u Mostu kako bi dao iskaz USKOK-ovim istražiteljima.

Nakon izlaska iz USKOK-a rekao je da je informaciju o prijavi saborskom Odboru dobio prije desetak dana te da je riječ o prijavi podneska pod nazivom ”Politička hobotnica Bože Petrova” gdje se implicira da je ministar Ranko Ostojić pratio Petrova, odnosno njegove kontakte koje je ostvario putem mobitela.

– Na taj način je valjda htio vidjeti kakvu će odluku donijeti Petrov. Postojale su i neke sumnjive situacije gdje su neke informacije procurile u javnost i ja sam rekao da imam indicije i da sumnjam da se to događalo. Neka sada institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina. Ja sam dobio informaciju da je anonimna osoba podnijela podnesak. Dobio sam potvrdu da je to tako. Rekao sam da sumnjam u to da je Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj. Nisam rekao da je to sigurno tako niti da imam dokaze. Ja želim da taj aparat služi borbi protiv korupcije, a ne da služi za političke obračune – rekao je Grmoja i dodao kako te indicije nisu utjecale na odluku da Most ne surađuje sa SDP-om.

– Čitao sam u novinama da su i HDZ i SDP pratili Petrova, ja to ne znam, ali to nema nikakve veze s našom odlukom. Ne mogu reći tko mi je rekao te informacije, to sam rekao USKOK-u i taj čovjek je rekao da će doći dati izjavu. Ja vjerujem toj osobi i sad je potvrđeno da je to prijavljeno. Nije riječ o nekom službeniku niti stranačkoj osobi nego je ta osoba dobila informaciju iz obavještajne zajednice. I ne, to nije Milijan Brkić. Nisu to moje optužbe, stigao je podnesak na saborski Odbor – poručio je Grmoja, pišeN1.

U MOST-u inzistiraju na čelnom mjestu u Ministarstvu unutarnjih poslova koji je ključan za obračun s korupcijom. Grmoja je ranije na pitanje ne bi li i HDZ mogao provesti borbu protiv korupcije, uzvratio ‘kako dosadašnje iskustvo s HDZ-om i SDP-om govori drugačije’.

Podsjetimo, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaprimio je prijavu o praćenju Bože Petrova, potvrdila je za N1 voditeljica saborske Službe za medije Marina Buntić Juričić. Nije mogla objaviti detalje predstavke jer Odbor još nije konstituiran.

Informaciju je potvrdio i Miroslav Tuđman, bivši predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, dodajući da je prijava stigla nakon konstituiranja Sabora.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...