Početna - IZDVOJENO - Grupa “Volim grad koji teče” dolazi na Riječki karneval
Rijeka-karneval
foto: freepix

Grupa “Volim grad koji teče” dolazi na Riječki karneval

 Grupa “Volim grad koji teče” donosi jednu iznimno zanimljivu vijest, naime odlučili su kako neće ostati isključivo virtualni poznanici, već da će se organizirati i otići kao grupa na Riječki karneval. S pripremama su već krenuli, a nešto više o tome otkrio je za portal Fiuman upravo osnivač grupe Ivica Brusić Brujo.

“Trenutno prikupljamo članove koji žele sudjelovati u povorci s našom grupom. Bit ćemo prva grupa na Riječkom karnevalu koja je sastavljena od ljudi koji se uglavnom osobno ne poznaje. Bit ćemo, naravno, grad koji teče, a imat ćemo i svoja alegorijska kola. Svi ćemo se stisnuti ispod jedne velike svilene tkanine plave boje i samo će nam glave viriti. Oponašat ćemo rijeku koja teče”, poručio je Brujo.

S obzirom na to da im Facebook grupa broji više od 16 tisuća članova, moglo bi se lako dogoditi da upravo oni postanu i najveća grupa na povorci. Svi koji se žele priključiti mogu im se obratiti ovih dana u njihovoj FB grupi, gdje su dostupne i nešto detaljnije informacije.

Fraza “Volim grad koji teče” posljednjih godina može se vidjeti na gotovo svakom koraku, a nemali je broj Riječana taj natpis odlučio staviti i na svoje automobile.

Ono što krasi natpis je diskrecija i simpatična zagonetnost, možda je baš to ono što joj daje popularnost a ono što čini “grad koji teče” su obilje izvora na kojem leži naš grad a i sam naš grad nosi naziv po rijeci Rječina – rijeci po kojoj je naš grad dobio ime.
U samome središtu grada 16 je izvorišta pitke vode. Temeljni je prirodni resurs Grada Rijeke obilje pitke visokokvalitetne vode, a glavni je izvor rijeka Rječina . Dužina Rječine (kroz područje grada do ušća) iznosi 7,5 km, ulijeva se u more na području Delte.

No, jeste li se ikad zapitali kako je uopće nastala ta danas vrlo popularna fraza i tko ju je među prvima spomenuo? Odgovor na to pokušali su doznati Lokalpatrioti Rijeka.

Ivica Brusić – Brujo sa Krka je prvi došao na ideju da slogan “Volim grad koji teče” oživi i prenese na naljepnice koje se mogu nalijepiti na vozila. Odabrao je pomno font i stavio naljepnicu na svoj auto, zatim je sliku vozila s naljepnicama objavio na Facebook stranici, nakon čega mu je došlo puno upita gdje se takve naljepnice mogu nabaviti i tako je grad dobio novi suvenir.

Tražeći tko je prvi upotrijebio taj slogan naišao je na tekst objavljen u Vijencu 2000. godine u kojem je taj slogan u svojem govoru spomenuo gradonačelnik Vojko Obersnel.

Natpis je zaštićen na deset godina. Ima 18 certifikata grada Rijeke i njihov je suradnik. Li niji proizvoda “Volim grad koji teče ” 2014. godine dodijeljeno je pravo uporabe znaka “Izvorno riječko” na tri godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...