Početna - IZDVOJENO - Gustafi nastupaju na ovogodišnjem IN musicu
gustafi
foto: wikipedia

Gustafi nastupaju na ovogodišnjem IN musicu

Energični i uvijek dobro raspoloženi Gustafi, koji među publikom slove kao legende, a na sceni su kao institucija, kroz svoju glazbu već više od 35 godina šire veselje i pozitivnu energiju što će ove godine prenijeti i na INmusic festival, priopćili su organizatori tog festivala u petak.

Gustafi su svoje prve glazbene korake napravili u Vodnjanu 1980. godine počevši kao amaterska scenska skupina sklona performansu. Pod imenom “Gustaph y njegovi dobri duhovi” održali su nastup koji je trebao ostati jedini, ali osim što i danas bend funkcionira besprijekorno, postali su svojevrsna institucija na suvremenoj glazbenoj sceni.

Edi Maružin i Čedomir Mošnja su od početaka do danas kroz bend ugostili oko 60 vrhunskih glazbenika. Gustafi su u karijeri snimili 17 izdanja, ali je službeno izdano 12. Ostalih pet albuma u ograničenim količinama distribuirano je samo bliskim prijateljima, ali ih bend smatra vrijednim izdanjima te rado spominje. Album ”Sentimento muto” iz 1997. glazbeni kritičari stavljaju u deset najboljih albuma devedesetih u Hrvatskoj, a ”Vraćamo se odmah” iz 1999. proglašen je najboljim te godine. Studijski album ”FF” iz 2006. dobio je Porina za najbolji rock album, a 2012. godine album ”Kanibalkanska” nominiran je za Porina za Najbolji album rock glazbe i Najbolju izvedbu grupe s vokalom. Krajem 2015. godine izlazi album ”Maneštra” koji je dobio odlične kritike i od fanova i od struke, a neke od pjesama su već postale hitovi – ”Za ljubav se ne moli”, ”THC Balun” i ”Hiti se na mene”.

INmusic festival 11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu u Zagrebu, a osim Gustafa nastupit će i Florence + the Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung feat. Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, The Heavy, The Coral, Yeasayer, Orkesta Mendoza, Kawasaki 3p, Pat Thomas, My Baby, Žen i mnogi drugi.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...