Početna - IZDVOJENO - HAC: kako su nas krali
Andrija Lucic / CROPIX

HAC: kako su nas krali

Tereni kojima je išla trasa stajali su 3 eura po kvadratu, a HAC je plaćao 100

Čelnik tvrtke koja je radila velike poslove s HAC-om pojašnjava da se unatoč velikoj krađi ipak najmanje kralo na samoj gradnji autocesta.

Naime u aferi izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta otkriveno je da se najveći novac ‘zamračivao’ putem raznih odvjetničkih ureda i geodetskih zavoda u otkupu zemljišta kojima bi prolazila trasa. Cijena četvornog metra zemljišta često bi skočila s tri na stotinu eura.

Drugi način na koji je također nestajao velik novac, objasnio je izvor Jutarnjeg, takozvano je opremanje autocesta. Iako se možda tako ne čini, u tu je svrhu potrošena četvrtina ukupnog novca koji je HAC plaćao za gradnju autocesta. Riječ je o ogradi, signalizaciji, prijelazima za životinje, odmorištima… Poznat je i u medijima često eksploatiran slučaj nabavne cijene plastičnih signalnih stupića uz rub kolnika autoceste. Premda je njihova stvarna cijena bila samo 30 kuna, HAC ih je plaćao 580, odnosno gotovo 20 puta više.

Istraga o tome još nije otvorena, a tek kad do nje dođe, vidjet će se stvarni razmjeri pljačke – rekao je izvor Jutarnjeg.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...