Početna - IZDVOJENO - Hal’s All Star Guitar Festival
web

Hal’s All Star Guitar Festival

24. i 25. listopada održava se jedan od najvećih i najprestižnijih festivala gitare ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji. Festival će se održati u Filodrammatici i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a bit će to njegovo 10. izdanje.

Udruga Hal je organizator ovog važnog festivala, a  predstavljen je od strane umjetničkog voditelja Damira Halilića Hala, te pročelnika Odjela za kulturu Ivana Šarara. Pročelnik Šarar istaknuo je kako je, s obzirom na recesiju koja se odražava i na kulturni program, Udruga Hal ove godine pripremila raskošan program.

“Gitara je ikonički simbol ne samo bluesa i jazza, već i rocka, kojim se Rijeka diči. Festival nije prilika samo da se poslušaju izvrsni gitaristi, već i da oni koji maštaju o tome da postanu muzičari mogu pogledati svog uzora,” kazao je pročelnik Šarar, dodajući kako je Rijeka pravi gitaristički rasadnik, čemu  je uvelike doprinio i Hal’s All Star Guitar Festival.

Festival odvija se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Grad Rijeka sufinancira  Festival s 35.000,00 kn.

“Tijekom proteklih devet izdanja trudili smo se u programskom i organizacijskom smislu biti na razini najkvalitetnijih festivala ovog profila u Europi i svijetu pa smo i za desetu godišnjicu pripremili ništa manje atraktivan program. Uspjeh prvog i svakog narednog izdanja festivala donosili su povećavanje financijske potpore što je omogućavalo održavanje kvalitetne programske razine pa su u Rijeci nastupale istinske gitarističke zvijezde, dobitnici najprestižnijih glazbenih nagrada, najbliži suradnici globalnih pop ikona i autori svjetskih hitova,” kazao je Halilić.

Festival otvaraju Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, te Neven Frangeš, koji je nastupao s mnogim značajnim domaćin i svjetskim jazz glazbenicima. Nakon njih, nastupaju Amerikanac John Stowell, čija se gitara može čuti na snimkama mnogih velikana, te Zoran Majstrović, koji je ove godine nagrađen dvama Statusima, koje Hrvatska glazbena unija dodjeljuje za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna se mogu kupiti u Dallas Music Shopu, Splitska 2, a sat vremena prije početka i na blagajni HKD-a na Sušaku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...