Početna - IZDVOJENO - HNK Ivan pl. Zajc raspisao natječaj za mlade kazališne autore
kazalište iv pl zajc
web

HNK Ivan pl. Zajc raspisao natječaj za mlade kazališne autore

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Odabrani projekti – najviše dva – bit će realizirani u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije. Za svaki od dva projekta predviđen je limit troškova do 70.000 kuna.

Uvjeti za sudjelovanje u Natječaju nisu diploma kazališne akademije kao ni prebivalište u Hrvatskoj. Prednost će imati autorice i autori koji do sada nisu realizirali više od tri profesionalne kazališne predstave.

Prijavi na Natječaj potrebno je priložiti:

  • kratki opis projekta (1 kartica teksta)
  • detaljan opis projekta (koncept, suradnici, plan i vremenski okvir realizacije projekta)
  • razrađen troškovnik
  • CV autora i članova autorskog tima
  • dodatne materijale po izboru (skice, video…)

Iz pristiglih prijava riječki HNK odabrat će najviše pet predloženih projekata za uži krug Natječaja. Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju projekt i testiraju svoje ideje i metode u radu s odabranim glumcima ansambla HNK. Prezentacije i radionice održat će se u posljednjem tjednu veljače.

Natječajnu dokumentaciju pošaljite u elektronskom obliku, u pdf formatu, na adresu: zanovihnk@gmail.com. Imate li dodatnih pitanja – pišite na istu adresu.

Natječaj je otvoren do 15. 2. 2015.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...