Početna - IZDVOJENO - Hoće li se završiti najveći akvarij u Hrvatskoj?
Akvarij Opatija

Hoće li se završiti najveći akvarij u Hrvatskoj?

Ideja o akvariju, koja je začeta prije nekoliko godina, nikako da dobije svoj epilog.

Naime, radi se o tome da je u prostorijama bivšeg noćnog bara Kristal u Opatiji, površine gotovo 300 m2, trebao biti napravljen akvarij koji bi nadopunio turističku, ali i edukativnu ponudu, kako Grada Opatije tako i cijele Primorsko-goranske županije.

No, iako je natpis na ulazu već postavljen, a radovi su gotovo pri kraju, novaca za dovršetak istih nema. Budući da je u projekt ulagao ruski investitor, koji trenutno zbog vlastitih problema u Moskvi nije u mogućnosti investirati u ovaj projekt do kraja, “Aquarium” je ostao bez sredstava za svoj dovršetak.

Trenutno se plaćaju izuzetno visoke cijene najma i komunalija pa je, ukoliko se investitor ne pronađe, vrlo vjerojanto da bi projekt,koji bi bio isplativ u naredne dvije godine, mogao propasti.

Da ovaj projekt propadne bila bi izuzetna šteta za cijeli liburnijski kraj. Ovakva vrsta ponude ne bi radila samo tijekom turističke sezone, već tijekom cijele godine. U opatijskom akvariju moglo bi se vidjeti 30 tankova, od kojih jedan zaprima čak 40 kubika vode, a u akvariju bi se izlagale, osim flore i faune Jadrana i onih vrsta morskog života koja mogu živjeti u akvariju, i fotografije onih vrsta koje ne bi bile sposobne živjeti na ovakvom mjestu.

Nadamo se da će ova priča imati sretan završetak.

foto: novilist.hr / Marin Aničić

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Konstituirano Kulturno vijeće Grada Opatije

Danas je konstituirano prvo Kulturno vijeće Grada Opatije. Za predsjednicu Kulturnog vijeća izabrana je mr. art. Melinda Kostelac, za zamjenicu Irena Radovanović, ...