Početna - IZDVOJENO - Hotel Imperial preuzeo odgovornost za onečišćenje mora na Slatini u Opatiji

Hotel Imperial preuzeo odgovornost za onečišćenje mora na Slatini u Opatiji

Jedan od najstarijih opatijskih hotela, koji je ove godine i potpuno obnovljen, hotel Imperial, preuzeo je odgovornost za onečišćenje mora na dijelu plaže Slatina.

“Obavještavam javnost da je otkriven uzrok onečišćenja mora na dijelu Slatine. To su otpadne vode iz hotela Imperial koje otječu u stari zidani oborinski kanal koji se nalazi u lučici Portić. Liburnia Riviera Hoteli d.d. su preuzeli odgovornost otkloniti sve uzroke onečišćenja, a mi ćemo svakodnevno pratiti provedbu”, poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić na svojoj Facebook stranici.

“O ovome smo obavijestili i nadležnu Državnu vodopravnu inspekciju radi poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti. Nadam se da će što prije more u tom dijelu plaže Slatina biti za kupanje”, zaključio je Dujmić.

Djelatnici Trgovačkog društva Liburnijske vode d.o.o. su korištenjem metode ispitivanja dimom, bojom te kamerom (CCTV inspekcija) utvrdili vezu između starog zidanog oborinskog kanala koji se nalazi u luci Portić te hotela Imperial. U višednevnim ispitivanjima isključene su sve mogućnosti onečišćenja, iz svih okolnih kolektora sanitarne odvodnje, te je definitivno utvrđeno kako su otpadne sanitarne vode iz hotela Imperial uzrok onečišćenja.

Podsjetimo, kupanje na dijelu plaže Slatina ispod hotela Milenij zabranjeno je ovog ponedjeljka, 13. kolovoza, nakon što je analizom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ utvrđeno da kvaliteta morske vode na toj lokaciji nije zadovoljavajuće kvalitete.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...