Početna - IZDVOJENO - HOTEL MILENIJ – OBNOVA I REKONSTRUKCIJA  – SIJEČANJ/VELJAČA 2016
Hotel Milenij simulacija

HOTEL MILENIJ – OBNOVA I REKONSTRUKCIJA  – SIJEČANJ/VELJAČA 2016

Početkom siječnja grupacija Milenij hoteli započela je s temeljitom rekonstrukcijom povijesnog dijela hotela Milenij na način da se, između ostaloga, kvadratura određenih soba povećava na uštrb dosadašnjeg broja soba. Rekonstrukcija obuhvaća radove na kompletnim instalacijama, novi sustav klimatizacije, novi audio i Wi Fi sustav, bolju izolaciju i zaštitu od buke, novi video nadzor i druge detalje kako bi svaki element bio što više ‘user friendly’, posebno za potrebe poslovnih gostiju koji u hotelu Milenij često odsjedaju.

Na rekonstrukciji se radi u suradnji s arhitektonskim biroom iz Beča koji se naslanja na tradiciju starih monarhističkih vila koje su izuzetno vrijedna baština. Upravo zbog toga smatramo da ta arhitektura zavređuje osobitu pažnju zbog prelijepih detalja kao npr. četiri metra visoki stropovi s dekoracijama.

S posebnom pažnjom obnavlja se i dio vanjskih kamenih arkada i kamena fasada. Poznato je da je kamen od kojega su rađene tradicionalne opatijske vile nedostupan jer je kamenolom s kojeg je nabavljan ugašen te ga na tržištu nema. Upravo zbog toga izuzetno je važno i vrijedno sačuvati ga od propadanja što se može napraviti isključivo sa suradnicima koji su ovlašteni i od konzervatora te mogu raditi na revitalizaciji kamena.

Osim navedenih radova radimo i na novom dekorativnom osvjetljavanju fasade koja je jako bitan i lijep detalj te doprinosi općem dojmu i ugođaju grada.

Vrijednost navedenih radova iznosi 1,5 milijuna eura, a planirani dovršetak radova je do kraja veljače.

Uz obnovu hotela Milenij radi se i na još nekoliko noviteta u drugim hotelima grupacije Milenij hoteli:

  • u pripremi je i uređenje nove recepcije hotela Sveti Jakov na mjestu današnjeg rent-a-cara ‘Uni Rent’ i dućana ‘Gant’ (koji seli u prostor ‘Porsche-a’). Na tom mjestu je i izvorno bila recepcija hotela.
  • U Kongresnom centru Tamaris radimo na stvaranju novog sadržaja koji će biti usmjeren prema kongresnim gostima kao novo mjesto susreta i druženja, tzv. Business café
  • Ulaganja u hortikulturno i pejzažno uređenje s novim sadržajima i detaljima oko svih hotela
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...