Početna - IZDVOJENO - Hrvatska iz svemira
hrvatska iz svemira
Foto: NASA

Hrvatska iz svemira

Uz sve ljepote Zemlje što su Astronauti međunarodne svemirske postaje (ISS) vidjeli, a vidjeli su  Amazonu, Grand Canyon, Sjeverni pol, pustinje Afrike, Mt. Everest, sva mora i oceane, zastali su nad Hrvatskom i Jadranom i složili se svi skupa kako je to prava oaza.

S visine od 450 kilometara asronauti su  fotografirali  našu malu zemlju i složili se s američkim veleposlanstvom u Zagrebu koje je fotografije objavilo na svojoj stranici uz poruku: “Lijepa je s tla, ali pogledajte je tek iz svemira”.

Fotografija koju su snimili obišla je svijet, a napisano je i gdje je koji grad, a izdvojili su i Korenicu. 

U Hrvatsku idući tjedan stiže Marsha Ivins, bivša astronautkinja  koja je u svemiru provela ukupno 55 dana u 11 godina svog posla.

U mirovinu je otišla prije pet godina i od tada putuje svijetom i uči mlade da što više istražuju svemir. Svoja iskustva podijelit će sa svim zainteresiranim građanima u Korenici, Rijeci, Višnjanu, Varaždinu, Zagrebu i Osijeku. Ujedno će prikazati svoje videosnimke i fotografije iz svemira. Ona je jedna od pedesetak žena koje su, od 1963. do danas, sudjelovale u svemirskim misijama. Ostatak su bili muškarci. Na ISS-u je trenutačno 16 astronauta.

Izvor: 24 sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...