Početna - IZDVOJENO - Hrvatskoj maksimaln i iznos od 17, 5 milijuna eura za poplave
web

Hrvatskoj maksimaln i iznos od 17, 5 milijuna eura za poplave

Zbog elementarnih nepogoda koje su u prvoj polovici prošle godine pogodile našu zemlju, Ministarstvo gospodarstva je pripremilo i podnijelo Europskoj komisiji dvije službene prijave za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Bruxelles je odlučio Hrvatskoj dodijeliti maksimalni iznosi pomoći, i to u iznosu od 8.616.263,00 eura za elementarne nepogode u veljači 2014. godine na području Gorskog kotara, te 8.959.725,00 eura za elementarnu nepogodu na području Slavonije u prošlogodišnjem svibnju.

Nakon uplate pomoći, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je izjavio: ” Sredstva su konačno dodijeljena i uplaćena te ćemo njima kompenzirati sve ono što smo već platili kroz sanaciju šteta”. Inače, odlukama Vlade i EK, Ministarstvo gospodarstva je imenovano odgovornim tijelom za koordinaciju financijske pomoći iz Fonda solidarnosti EU. Tijela državne uprave, jedinice regionalne samouprave i javne tvrtke, odgovorna su za provedbu financijske pomoći te su dostavila podatke o štetama Fondu solidarnosti EU, priopćilo je Predstavništvo EK.

Izvor: poslovni.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...