Početna - IZDVOJENO - Humanitarna akcija za pomoć TIBO-vcima
web

Humanitarna akcija za pomoć TIBO-vcima

Potaknuti teškom situacijom u kojoj se posljednjih mjeseci nalazi 85 radnika tvornice TIBO, pokrenuta je  humanitarna akciju za pomoć TIBO-vcima pod nazivom „Uskrs na Soundset Trsatu: Rijeka dobrih djela“. Iako ova akcija ne riješava dugoročne probleme TIBO-vaca, ostaje nada da će im barem uljepšati blagdane.

„Kaže mi jučer supruga da bi trebalo platiti račune. Novaca nema, a znate što se dogodi kada ne platite – isljuče vam struju, isključe vam vodu… Situacija je doista teška“, rekao nam je TIBO-vac Andrija Nokolić. Kristijan Kavaš je u još težoj situaciji, jer je otac dvoje male djece.

„Nisam platio vrtić već tri mjeseca, sve čekam da me nazovu… Od gomile računa koje treba platiti, ja bih trebao plaćati i državi, a ta ista država meni ne daje plaću“, kaže Kavaš.

Takvih i sličnih sudbina je mnogo, a nažalost ima i slučajeva u kojima su oba člana obitelji zaposlena u TIBO-u, ili je pak to jedini izvor obiteljskih prihoda. Za 85 radnika TIBO-a ovoga Uskrsa stoga skupljamo šunke, čokoladna jaja, pince i sve ostalo što čini uskrsnu trpezu, da njima, njihovoj djeci i obiteljima uskršnji blagdani budu baš kakvi bi trebali biti.

Svakoga jutra na 87,6 i 91,0 emitirat ćemo njihove životne priče i pozvati građane da se uključe u akciju kupnjom neke od prigodnih uskrsnih namirnica. Sve donacije mogu se odnijeti direktno u TIBO na Matulje, Cesta Dalmatinskih Brigada 17., od 7 do 15 sati. Sistemom kupnje „šunke za poslije“ u akciju su se uključile i mesnice Žeželić, donaciju svojih proizvoda je potvrdio i Gavrilović, a u iščekivanju smo i službene potvrde o donaciji još dva veća trgovačka centra.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ove nedjelje – Najavljena Mića marunada u Dobreću!

Ove nedjelje, 24. listopada 2021. u Dobreću će biti održana manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe”. ...