Početna - IZDVOJENO - Humanitarna maneštra Radio Rijeke
manestra radio rijeka
foto: radioRijeka

Humanitarna maneštra Radio Rijeke

Najluđi vikend u Rijeci samo što nije stigao – očekuje nas mnoštvo maškaranih događaja te karnevalske zabave u Export Delti. Radio Rijeka i ove godine, u suradnji s Rotary Clubom Rijeka, kuha humanitarnu maneštru, tradicionalni deseti put.

Radio Rijeka već 28 godina tijekom Riječkoga karnevala organizira Maškarani maraton – i ovoga puta kroz program prati sve događaje najvećeg i najluđeg karnevala u svijetu. Najstarija je to prateća manifestacija Riječkoga karnevala. U sklopu toga, Radio Rijeka u subotu 5. veljače, u suradnji s Rotary Clubom Rijeka, organizira desetu jubilarnu maškaranu maneštru koju će kuhati Rotary klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Osam klubova koji sudjeluju skupili su sredstva koja će biti donirana u humanitarne svrhe – za opremanje učionice za slabovidne učenike u Osnovnoj školi Pećine.

Kuhanje maneštre počinje u 11 sati u Bazarigovom prolazu (pored pošte na Korzu). “Dođite, družite se, našu domaću maneštru moći ćete probati oko 13 sati, svatko će dobiti i čašu vina”, najavljuje Vladimir Jurić, djelatnik HRT centra Rijeka i organizator ove manifestacije. Druženje nastavljamo i u nedjelju 6. veljače – Maškarani maraton Radio Rijeke je 31. grupa u povorci, s nazivom maske “90 godina Hrvatskog radija – 60 godina Hrvatske televizije”.

Noć prije karnevala, u Export Delti organiziran je Carnival DJ Session w/DJ The Advent, koji počinje u 22 sata, a sljedeći dan, u nedjelju, isto će mjesto za sve maškare biti otvoreno od 11 sati. Nastupaju Brevis bend i Trio Vow. Ulaz je slobodan – dobrodošli ste svi!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...