Početna - GASTRO KUTAK - Humanitarni brudet na Kantridi

Humanitarni brudet na Kantridi

U organizaciji udruge Koga briga, u subotu, 17. kolovoza na Kantridi kod beach bara Morski prasac održat će se humanitarno natjecanje u kuhanju ribljeg brudeta pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Ovom humanitarnom akcijom skupljaju se sredstva za kupnju egzoskeleta koji služi kao pomoć u rehabilitaciji nepokretnih i teško pokretnih osoba.

Nakon prošlogodišnje premijerne humanitarne brudetijade te prošlotjedne gastro lovačke fešte u Fužinama pod vodstvom ove udruge, subotnji događaj najavili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš te organizatori Kristian Sirotich i Ernest Marinković.

“Udruga Koga briga bavi se iznimno vrijednim aktivnostima, a tako je i prepoznata u Gradu Rijeci koji u manifestaciji sudjeluje kao natjecatelj i pokrovitelj“, rekao je Ivaniš, navevši kako je Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb osigurao 5 tisuća kuna za namirnice i ostale potrepštine za kuharske ekipe. Prema riječima Kristiana Siroticha, među građanima je vladao veliki interes za sudjelovanje u natjecanju, no broj ekipa limitiran je na njih 16, među kojima se nalaze ekipe Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Grada Kastva i Općine Omišalj te ekipe lokalnih udruga, restorana, medija i sportaša. Izvan konkurencije kuhat će i ekipa iz Zaklade Nora Šitum koja će se okušati u pripremi brudeta od žabe, a sve će nadgledati i ocjenjivati iskusni riječki kuhar Kristijan Ivančić.

Kuhanje brudeta kod Morskog prasca započet će oko 17 sati, a organizatori su uputili poziv građanima da na humanitarnu feštu na Kantridi dođu oko 20 sati, gdje će ih uz porcije brudeta dočekati i nastup glazbenog sastava Kantridersi. Brudet će se, zajedno s čašom vina, prodavati po cijeni od 30 kuna, a sva prikupljena sredstva, zajedno s natjecateljskim kotizacijama, bit će upućene u fond za nabavku spomenutog rehabilitacijskog uređaja.

Također, udruga Koga briga organizira i svoj treći ovomjesečni humanitarni događaj, i to sljedeće subote kada će se održati plivački maraton „Od Prasca do Prasca“.

Grad Rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...