Početna - IZDVOJENO - HVIDRA: marš na Markov trg
HVIDRA
Ilustracija-Foto: Borna Filić/PIXSELL

HVIDRA: marš na Markov trg

Hvidraši ljuti zbog smanjenja povlaštenih mirovina

Hrvatski ratni vojni invalidi danas će prosvjedovati na Markovom trgu. Ne pristaju na smanjenje povlaštenih mirovina koje je najavila Vlada.

Povlaštene mirovine veće od 5000 kuna Vlada je od iduće godine odlučila smanjiti za 10 %. Ne bi se dirale one 100-postotnih ratnih vojnih invalida, obiteljske mirovine djece poginulih branitelja, kao ni mirovine istarskih rudara i radnika izloženih azbestu.

Protiv smanjenja mirovina pobunila se HVIDRA i odlučila prosvjedovati na Markovom trgu.

“Ne možemo dozvoliti da se hrvatskim ratnim vojnim invalidima, koji su svojom krvlju, dijelovima tijela branili i oslobađali hrvatsku državu, nesposobnost ove Vlade očituje na njihovim egzistencijalnim pitanjima”, rezolutan je Josip Đakić, šef HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a, uvjeren da oko 300 milijuna kuna, koliko država planira dogodine uštedjeti na povlaštenim mirovinama, neće izvući zemlju iz krize.

Ratne vojne invalide razumije ministar branitelja Predrag Matić, ali i Vladu u kojoj sjedi, pa za Media servis kaže: “Ni sam nisam zadovoljan, naravno, ovim potezom koji je moja Vlada donijela, o smanjivanju mirovina određenim skupinama, nisam zadovoljan time, međutim, evo, situacija je takva.”

Na prosvjedu na Markovom trgu, HVIDRA danas očekuje 1500 svojih članova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...