Početna - IZDVOJENO - Iduću subotu Dan plavog irisa- akcija prevencije raka debelog crijeva
plavi iris

Iduću subotu Dan plavog irisa- akcija prevencije raka debelog crijeva

Akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi, te drugim aktivnostima vezanim uz promoviranje zdravog stila života, obilježit će Invalidsko društvo ILCO Rijeka ”Dan plavog irisa” kao datum povezan uz prevenciju raka debelog crijeva. Radi se o tradiciji koja se provodi već godinama, zadnje subote u svibnju.

– I ove godine u subotu 28. svibnja ispred gradske tržnice Opatija na štandu ILCO društva Rijeka dijelit ćemo građanima irise, časopis ILCO Saveza ”Ruka nade” te iskustvom i znanjem educirati i uputiti ljude iz ciljane skupine na odaziv na testiranje, kazali su predsjednik saveza invalidnih društava ILCO Hrvatske Ognjan Peleš i tajnica Arijana Puž, dodavši kako će se u sklopu događanja provoditi i najavljeno mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Peleš i Puž dodali su da osobe oboljele od ove opake bolesti te osobe sa stomom mogu na ovakivm akcija dobiti savjete o problemima vezanim za njihovo stanje, te informacije o ILCO društvu Rijeka, a istaknuli su i kako je akcija podržana od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...