Početna - IZDVOJENO - IFFHS: NK Rijeka najbolja u Hrvatskoj, 38. na svijetu!
HNK Rijeka
arhiva

IFFHS: NK Rijeka najbolja u Hrvatskoj, 38. na svijetu!

Nogometni klub Rijeka zaključio je 2014. godinu na 38. mjestu ljestvice IFFHS-a, Međunarodne agencije za povijest i statistiku nogometa koja klubove rangira prema kriterijima uspješnosti u međunarodnim natjecanjima i nacionalnom prvenstvu.

Rijeka je najbolje plasirani hrvatski klub na IFFHS-ovoj ljestvici sa 167,50 bodova na svom kontu. Dobri rezultati u Europi i domaćim natjecanjima svrstali su Rijeku ispred nogometnih velikana poput Rome, PSV-a, Intera, Bayer Leverkusena pa čak i Liverpoola!

Aktualni prvak Hrvatske, GNK Dinamo, nalazi se na diobi 45. mjesta s još nekolicinom klubova i 160 bodova na svom kontu. RNK Split je 170., a HNK Hajduk 283. na ljestvici IFFHS-a.

Najbolji klub svijeta je aktualni europski prvak Real Madrid (381 bod), a slijede Bayern (276), Atletico Madrid (267), Barcelona (251), dok Top 5 zatvara kolumbijski Atletico Nacional (249,50).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...