Početna - GOSPODARSTVO - Igrom učimo o gradu

Igrom učimo o gradu

Promocija Vodiča o lokalnoj samoupravi/zajednici za djecu

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Društvu „Naša djeca“ Opatija održana je promocija Vodiča o lokalnoj samoupravi/zajednici na jeziku primjerenom djeci „Igrom učimo o gradu“ autorice Sanje Škorić, tajnice DND-a Opatija, dopredsjednice Saveza DND-a Hrvatske te edukatorice i zagovarateljice dječjih prava i dječje participacije. Prisutni su bili učenici šestih razreda Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Opatija s voditeljicama Vanjom Kusturin Zukić i Serenom Cvjetović, kojima je to bio sat građanskog odgoja, kao i predstavnici Grada Opatije zamjenik gradonačelnika Emil Priskić, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Zlata Torbarina te stručna suradnica Andrea Brumnjak.

– Kroz igru i zabavu želimo vas naučiti kako funkcionira naša lokalna zajednica te zašto je važno da shvatite na koji način utječe na život vas i vaših obitelji. Važno je da od malih nogu naučite sudjelovati u donošenju odluka koje utječu na vaš život. Tako ćete se upoznati s kulturom demokratskog odlučivanja u kojoj su djeca i odrasli ravnopravni, istaknula je Škorić.

Djeca su mogla naučiti o upravno-teritorijalnom ustroju naše zemlje, županijama, gradovima i općima, o načinu sudjelovanja djece u donošenju odluka te djelovanju Dječjeg gradskog vijeća u Opatiji. Saznali su i koliko naselja ima Opatija, koji su najmanji i najveći grad u Hrvatskoj te što je to proračun. „Što bi učinio u našem gadu da si gradonačelnik“ bila je tema zadatka, a zanimljive prijedloge saslušao je i prokomentirao s djecom zamjenik gradonačelnika Priskić.

Vodič je tiskan uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku u okviru projekt „Igrom učimo o gradu“. Program Dječjeg tjedna nastavlja se sutra zajedničkom šetnjom djece i odraslih „Koračajmo zajedno za dječja prava“ u 12 sati od osnovne škole do gradske vijećnice i drugom sjednicom XII saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NOVI iPHONE BEZ SLUŠALICA I ADAPTERA ZA PUNJENJE

Sve su glasnija nagađanja da se Apple sprema povući potez koji se vjerojatno neće svidjeti njihovim kupcima Naime, u Apple-u ...