Početna - GOSPODARSTVO - Ilegalni krediti
hrvatske kune
web

Ilegalni krediti

Vidite li zalijepljeni oglas, prijavite ga Ministarstvu!

Ministarstvo financija upozorilo je na svojim službenim stranicama na prijevare tzv. kreditnih ureda koji posluju bez odobrenja za rad. Ministarstvo podsjeća da je 19. listopada 2012. na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, prema kojem svi pružatelji usluga potrošačkog kreditiranja, kao i posrednici pri pružanju takvih usluga, moraju posjedovati odobrenje za rad izdano od Ministarstva financija, HNB-a (za kreditne institucije) ili HANFA-e (za leasing društva).

Poziv građanima da prijave zalijepljene oglase za brzo odobravanje kredita

Odmah po stupanju na snagu ovoga Zakona izvršena je kontrola eventualnog nastavka djelovanja tzv. kreditnih ureda i drugih trgovačkih društava koja su djelovala bez odobrenja. Inspekcijskim nadzorom nad stotinjak takvih društava utvrđeno je da su zatvorena/prestala s poslovanjem te je od Trgovačkog suda zatraženo njihovo brisanje iz Sudskog registra.

“Građane i dalje pozivamo da se prije sklapanja ugovora o kreditu dobro informiraju posjeduje li navedena institucija odobrenje za rad te da Ministarstvu financija prijave sve sumnjive pojave poput zalijepljenih oglasa za brzo odobravanje kredita i zajmova i sl. Na svaku prijavu nadzorne službe Ministarstva financija promptno će reagirati”, stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Popis svih imatelja odobrenja Ministarstva financija za pružanje usluga potrošačkog kreditiranja, kao i posredovanja pri pružanju tih usluga nalazi se na internet stranici Ministarstva financija http://www.mfin.hr/hr/potrosacko-kreditiranje

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...