Početna - GOSPODARSTVO - Interpretacijski plan za vilu Angiolinu s perivojem

Interpretacijski plan za vilu Angiolinu s perivojem

U gradskoj vijećnici Grada Opatije održala se prva u nizu radionica koja za cilj ima definirati Interpretacijski plan za vilu Angiolinu s perivojem, koji bi integralno sagledao interpretaciju najvrednije kulturne i prirodne baštine Grada Opatije.

Radionicu su vodile predstavnice MUZE-a čija je osnovna zadaća povezati znanja iz područja interpretacije kulture i prirode, zaštite kulturnih dobara i muzeologije, kulturnih politika i kulturnog turizma s vještinama kulturnog i baštinskog menadžmenta.

Kako su navele u uvodnom predavanju, cilj je kvalitetno interpretirati baštinu koja stimulira različita osjetila korisnika te unapređuje razumijevanje baštine među širom ciljnom skupinom korisnika – korisnici interpretacije baštine razvijaju svijest o potrebi očuvanja baštine i postaju aktivniji su-dionici u tim procesima.

Skup je otvorio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić a u kreativnom procesu radionice mapiranja sudjelovali su predstavnici Konzervatorskog odjela u Rijeci, Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ, JU Priroda, Hrvatskog muzeja turizma, Parkova Opatija, gradskog odjela za prostorno uređenje te izrađivači projektne dokumentacije obnove vile i rasadnika u perivoju, između ostalih dr.sc. Biserka Dumbović Bilušić, doc.dr.sc. Koraljka Vahtar Jurković te mr.sc. Sonja Šišić.

Interpretacijski plan predlaže i opisuje jedinstvenu i autentičnu interpretacijsku infrastrukturu, medije i alate interpretacije koji nastaju na temelju valorizacije i prioritizacije baštinskih resursa i priča koji najautentičnije komuniciraju duh mjesta Grada Opatije, odnosno njenog najvrjednijeg kulturnog i parkovnog baštinskog lokaliteta – Vile Angioline s perivojem.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...