Početna - IZDVOJENO - Ipak operativni zahvati?
Foto:web

Ipak operativni zahvati?

Alarmantno stanje na kirurškim odjelima kliničkih bolničkih centara,  a posebno smo izvijestili o stanju u KBC-u Rijeka , kada su liječnici radili u smjenana, će ipak biti sanirano.Naime Ministar zdravlja Rajko Ostojić  spreman je odustati od smjenskog rada na odjelima kirurgije i intezivne njege,  jer se upravo kirurgija pokazala kao najslabija točka sustava.

Dvomjesečni  smjenski rad, na odjelima koji ga nisu uspjeli organizirati na način da bude funkcionalan za pacijente, bit će ukinut , kako se očekuje do kraja mjeseca.

Drugi bolnički odjeli također imaju problema sa takvom vrstom organizacije rada,  pa se očekuju i njihovi zahtjevi za vraćanjem na prijašnji način rada.

Loša je činjenica da će odustajanje od  smjenskog  rada biti novi financijski udar na državni proračun.  Smjenski rad je bio garancija za kompenzaciju troškova novog kolektivnog ugovora u zdravstvu. Za sada se točni trošak ne zna,  jer nije poznat broj odjela koji će podnijeti zahtjvev za ukidanjem smjenskog rada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Konstituirano Kulturno vijeće Grada Opatije

Danas je konstituirano prvo Kulturno vijeće Grada Opatije. Za predsjednicu Kulturnog vijeća izabrana je mr. art. Melinda Kostelac, za zamjenicu Irena Radovanović, ...