Početna - IZDVOJENO - Izbori za 10. saziv Dječjeg gradskog vijeća, Opatija
DGV

Izbori za 10. saziv Dječjeg gradskog vijeća, Opatija

Izbori za 10. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održat će se u ponedjeljak, 11. svibnja u Osnovnoj školi „R. K. Jeretov“ Opatija od 8,00 do 8,45 sati.

Izbori će se odvijati u svim razrednim odjeljenjima od 4. do 7. razreda, a prisustvovat će i predstavnik izvršne vlasti  Grada Opatije te predstavnici Koordinacije Dječjeg gradskog vijeća. Svako razredno odjeljenje bira po dva predstavnika koji će zastupati prava djece  Opatije, a mandat članova traje dvije godine. Izbori su organizirani i u Osnovnoj školi „V. C. Emin“ Lovran, gdje se biraju dva učenika koji zastupaju djecu s područja Ike, Oprića i Dobreća koji su upisani u tu školu, a održat će se u knjižnici lovranske škole od 10,00 do 11,00 sati. U lovransku školu je trenutno upisano 70-tak učenika s područja Grada Opatije.

Dječje gradsko vijeće već 14 godina uspješno djeluje i zastupa dječja prava, predstavljajući svu djecu Opatije pred gradonačelnikom i Gradskim vijećem te omogućava djeci i mladima ostvarivanje jednog od dječjih prava – pravo na izražavanje mišljenja o svim pitanjima koja se na njih odnose. Kontinuitet u provedbi ovoga projekta dječje participacije dokazuje da Grad Opatija čini sve kako bi čuo i uvažio glas djece u svom Gradu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...