Početna - KULTURA - Izložba Saše Jantoleka
Liburnijski pusti
Foto: Franjo Slavić

Izložba Saše Jantoleka

U Opatiji, u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer”, od petka, 24. siječnja otvorena je izložba kastavskog umjetnika Saše Jantoleka pod nazivom “Liburnijski pusti” na kojoj će biti izložene fotografije pustova od Kastva do Mošćeničke Drage. Izložba koja ostaje otvorena do 22. veljače mogla bi poslužiti i kao inspiracija sudionicima manifestacije Art pust, čije je održavanje predviđeno od 15. do 22. veljače.

Oba događaja, osim teme, povezuje i zajednički akter – Saša Jantolek, koji je idejni začetnik Art pusta, umjetničkog izričaja na temu lokalne pučke baštine, autorske lutke inspirirane tradicijom ovog kraja.

Na Art pustu mogu sudjelovati svi pojedinci ili grupe koji žele oblikovati Pusta, a njihovi radovi tjedan dana će biti izloženi ispred UP Juraj Šporer, a najbolje radove proglasit će stručni žiri te na fešti u subotu, 15. veljače, u 18 sati, uručiti nagrade njihovim autorima, i to 1000 kuna za prvo, 500 kuna za drugo te 300 kuna za treće mjesto.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...