Početna - IZDVOJENO - Izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala
web

Izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala

Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“ pokrene i pripremi novi projekt u svom šestogodišnjem djelovanju – prvu izložbu sportskih automobila, kartinga i motocikala što se od 31.ožujka do 3. travnja održava u Rijeci.

„RI oktan sport fest – BK.nova 2015.“ naziv je četverodnevne manifestacije što će u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, nekadašnje istoimene Robne kuće, okupiti blizu 50 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Prvi je to puta u Hrvatskoj da se nova sezona hrvatskog prvenstva najavljuje na takav, svojevrsno spektakularan način gdje će brojni ljubitelji brzina na jednom mjestu moći vidjeti automobile svih disciplina auto i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze. A to će činiti i ove sezone.

Predstavit će se kompletan „vozni“ park organizatora Autokluba „RI autosport“ koji uz uspješne automobiliste posljednjih sezona posvećuje dužnu paž  nju obrazovanju i stasanju vrhunskih kartingaša koji su posljednje dvije sezone bili i najbrojniji na hrvatskim stazama.

Pored automobila Marina Čohara, Maria Jurišića, Igora Krište ili Zorana Grabovića na izložbi će zasjasti i karting državnog prvaka Matije Jurišića te viceprvaka Adriena Meseca i Renata Dujmovića.

No, klupska pripadnost nije ograničenje pa će tako robusni Ford Escort višestrukog prvaka Siniše Krainca, jedan od automobila europskog prvaka Tomislava Muhvića Honda Civic kojim je počeo svoju karijeru ili pak cross auto još jednog prvaka i nositelja Zlatnog trofeja Marina Čargonje (Seat Ibiza) biti samo skroman presjek svega što će se moći vidjeti. Naći će se na izložbi i „otvoreni“ motori nekih vrhunskih automobila koji su u pripremi za novu sezonu, poneki automobil koji tek traži nove rezultate u rukama novog vlasnika ili motocikli brzinskog ili cross prvenstva među kojima pažnju plijeni „ergela“ braće Matušić. Nekoliko vozila na izložbu stiže direktno sa prvih natjecanja u sezoni, sa staze u Taru ili pak iz Austrije, a neki će tek privremeno biti „konzervirani“ u jeku priprema kako bi bljesnuli na ovom svojevrsnom hrvatskom prvijencu oktanskog showua. Uz izložena vozila veći će dio vremena provesti i njihovi vlasnici – vrhunski hrvatski vozači.

Zanimljivo će biti i nekoliko oldtimera, natjecateljskih i cestovnih, predstaviti će se škole vožnje, sportske vožnje i posebno novi ciklusi Karting škole Prelučka legenda koja će svoj uspješni put nastaviti početkom lipnja na novoj stazi nadomak Rijeke čija je izgradnja u završnoj fazi. Programom manifestacije predstavit će se kalendar manifestacije, a i bogat sadržaj Automotodroma Grobnik, kao i članovi Automodelarskog kluba Rijeka s mini modelima najboljih „jurilica“. Posebno će dojmljiva biti izložba oktanske fotografije viđena okom vrhunske majstorice sportske fotografije Aleksandre Jurdane.

Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i pertner Brodokomerc.nova Rijeka, te Autocentar Marinići koji odnedavno ima novi prodajni prostor upravo u skopu vežičkog centra. Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija.

Izložba se otvara u utorak 31.ožujka u 17,30 sati, 1. i 2. travnja može se besplatno razgledati od 8 do 20, a posljednjeg dana u petak od 8 do 18 kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...