Početna - IZDVOJENO - Foto: Izložba “Titanic – Carpathia … 100 godina poslije”
foto: afs Franjo Slavić

Foto: Izložba “Titanic – Carpathia … 100 godina poslije”

Izložba pod naslovom „Titanic – Carpathia… 100 godina poslije“ otvorena je u Velikoj vijećnici Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i na Građevinskom fakultetu povodom sto godina od potonuća Titanica.

Građevinski fakultet odlučio se na organizaciju izložbe kako bi obilježili stotu obljetnicu tragičnog potonuća broda Titanic, ali jednako tako i s ponosom se prisjetili herojskih spasilačkih napora broda Carpathia, među čijom je posadom bilo i 76 pomoraca iz ovog kraja.

Izložba nudi stručnu analizu potonuća Titanica s nautičkog, brodostrojarskog i aspekta pomorskih komunikacija, a posebno se osvrćemo i na brod Carpathia, koji je plovio na redovitoj liniji između Rijeke i Dubrovnika. Herojski podvig posade Carpathije može služiti na ponos Rijeci i čitavoj Hrvatskoj, jer akciju spašavanja izveli su tako vješto i stručno da se i danas može nalaziti u udžbenicima.

Izložba je otvorena još danas i sutra, u nastavku pogledajte fotogaleriju.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...