Početna - IZDVOJENO - Jedan od vodećih britanskih blues glazbenika postao počasni građanin Kastva
messer

Jedan od vodećih britanskih blues glazbenika postao počasni građanin Kastva

Michael Messer, jedan od vodećih britanskih blues glazbenika, primio je u petak, 7. kolovoza 2015. godine, u Gradskoj Vijećnici titulu počasnog građanina Grada Kastva. Titulu mu je još u lipnju dodijelilo Gradsko vijeće Grada Kastva povodom Dana Grada. Zbog glazbenikovih brojnih obaveza i udaljenosti svečanost preuzimanja organizirana je u sklopu Kastav Blues Festivala, a titulu mu je uručio Dean Jurčić, zamjenik gradonačelnika.

Michael Messer od samog početka prati Kastav Blues Festival, ne samo kao gost, već kao svojevrsni menadžer koji je u Kastav doveo nekoliko najvećih svjetskih blues umjetnika. Dvostruki je dobitnik prestižne BBC-jeve nagrade za blues gitarista godine. Messerov rad zabilježen je na tridesetak izdanja u Britaniji i svijetu od LP albuma, CD-a, edukacijskih DVD-a i dr. Svojim ugledom je pomogao u ostvarivanju visokog nivoa Kastav Blues Festivala u organizacijskom i programskom smislu te se smatra neformalnim umjetničkim voditeljem festivala. Usto, svake godine održava besplatne gitarističke seminare i radionice u Kastvu, Ronjgima i Matuljima za sve ljubitelje blues gitare. Messer često govori da se na prvi pogled zaljubio u Kastav, što dokazuje i svojim čestim turističkim posjetima Kastvu s obitelji koja je prisustvovala i svečanosti u Gradskoj Vijećnici. Još jednom je istaknuo da mu je Kastav kao drugi dom, zahvalio se na tituli te izrazio zadovoljstvo napretkom Kastav Blues Festivala.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dujmić odgovorio na Kiriginove navode o minusima

Izgleda da je “fer gradonačelnik” još uvijek u izborima i nastavlja iznositi neistine na moj račun, sada izjavljujući da je ...