Početna - IZDVOJENO - Jesen u Gradskoj knjižnici Rijeka
knjiga

Jesen u Gradskoj knjižnici Rijeka

Polako, kao i svake jeseni, svoje mjesto pod suncem mijenjamo za knjižnicu koja život znači. Od 15. rujna čekaju vas knjižnične „klupe“!

Gradska knjižnica Rijeka pripremila je bogati sadržajni program u kojem svi ljubitelji knjiga i književnosti mogu pronaći ponešto za sebe. Za najmlađe, predškolce u nadolazećem “jesenskom razdoblju” nudi se:

– Pričaonice za djecu 4-6 godina uz roditelje kao nazaobilaznu pratnju. Na Drenovi ponedjeljkom u 18, utorkom na Zametu u 18, na Turniću srijedom u 18 i subotom u Striboru u 11.

 Igraonica na engleskom jeziku utorkom u 18 i 18.30 u Striboru kao i obično udomit će 24 sretnika koji se prvi prijave.

– Novost je Spiel mit!, igraonica za djecu 4-6 godina na njemačkom jeziku u Striboru. Budući mali Nijemci su spremni,prijavna lista je popunjena, čekaju samo još svoj termin za igru i učenje.

– Pričaonica za djecu rane dobi 2-3 godine koju od lani ostvarujemo u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Rijeci i studenticama predškolskog odgoja uz vodstvo profesorice Vesne Katić, čeka početak studijske godine i krenut će s Mjesecom hrvatske knjige, 15. listopada.

Za nešto stariji uzrast, točnije za školarce nudi se:

– Do kraja godine prošlogodišnji prvaši vježbaju čitanje u Striboru ponedjeljkom u 18. Starim polaznicima mogu se pridružiti i novi, lista za prijavu još može podnijeti pokojeg drugašića. Požurite do Stribora ili pošaljite prijavu e-mailom na stribor@gkri.hr .

– Glagoljica se u Striboru i dalje uči četvrtkom u 18, a Stripaonica također u svom starom Striborovom terminu petkom u 14okuplja strastvene ljubite stripa.

– Origami se od ove jeseni pojavljuje na Zametu.

– Čitateljski klub Mali knjigoljupci za djecu od 10 do 12 godina okuplja se u Striboru, a Male knjigopije za djecu iste dobi na Zametu.

– 3D printeri pale motore u ponedjeljak 5. listopada, a radionica 3D printanja i modeliranja bit će pojačana čarolijom 3D skeniranja. Ukoliko imate između 11 i 15 godina prijavite se na radionicu na mail magazin@gkri.hr i dođite stvarati! Mali uvod i zagrijavanje na rasporedu je već 18. 9. kada u sklopu Mjeseca fantastike imate priliku dizajnirati čudovišta te ih isprintati!

– Dan društvenih igara je ustanovljen. Srijedom u 17 u Striborovom Korneru zauzmite svoje mjesto za stolom ili na kauču i u društvu istovrsnih zaigrajte što god želite. Paleta društvenih igara vas očekuje.

Za mlade u Gradskoj knjižnici Rijeka sprema se:

– Treća generacija Animaša uporno prkosi svim rasporedima – za njih nije bilo ni ljetnih praznika, svakog utorka u 18 ta postojana složna ekipa (15-18 godina) sastaje se u Striborovom stakleniku. Igraju kvizove, društvene igre, gledaju anime, raspravljaju o mangama… dobro se zabavljaju.

– Mjesto susreta čitateljskih klubova je uglavnom Stribor/Striborov staklenik (Kreativni laboratorij), a termini sastanaka mogu se pronaći u kalendaru zbivanja na našoj web stranici: Čitateljski klub ČK (15-18), Fantasy klub Zvjezdani DNA (13-14) i Mehanički čitatelj (15-18), Studentski čitateljski klub (ime govori samo za sebe), Sanjari (25-30), Na margini (25-35).

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...