Početna - IZDVOJENO - JGL zapošljava 100 djelatnika u novom pogonu
jgl

JGL zapošljava 100 djelatnika u novom pogonu

Zamjenik župana Marko Boras Mandić u društvu Ive Usmianija, predsjednika Uprave Jadran Galenskog laboratorija, obišao je danas novoizgrađene pogone na Svilnom. Radi se o najvećoj investiciji u povijesti ove riječke farmaceutske tvrtke, ali i u novijoj gospodarskoj povijesti Rijeke, vrijednu 50 milijuna eura.

Prvi čovjek JGL-a rekao je kako projekt Pharma Valley ima dva ključna cilja – osigurati uvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke te objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu.

Novi pogon koji ima 20.000 četvornih metara zatvorenog prostora, funkcionalno je povezan s postojećim pogonima na Svilnom, te se sada Jadran Galenski laboratorij proteže na ukupno 100 tisuća četvornih metara. Usmiani je istaknuo kako već planiraju nastavak investicije u dvije faze, a useljenje i početak rada na novoizgrađenom lokalitetu očekuje se u prvoj polovici srpnja.

U razgovoru je istaknuto i da je Grupa JGL u prošloj godini ostvarila 810 milijuna kuna prihoda, sa svojim proizvodima prisutni su na tržištima 35 zemalja svijeta te upošljavaju blizu tisuću radnika. U novom pogonu posao će pronaći 100 novih djelatnika.

Zamjenik župana rekao je da je impresioniran JGL-ovom investicijom, atraktivnim arhitektonskim rješenjem novih pogona te instaliranoj vrhunskoj farmaceutskoj tehnologiji. Čestitao je Upravi ali i svim djelatnicima Jadran Galenskog laboratorija što su riječku farmaceutsku tvrtku razvili u drugu po veličini hrvatsku farmaceutsku industriju dominantno okrenutu izvozu, koja već više od desetljeća bilježi stalan rast.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...