Početna - IZDVOJENO - Još jedno upozorenje skupa radnika Liburnia Riviera Hotela na loše postupanje s radnicima
liburnija-riviera
web

Još jedno upozorenje skupa radnika Liburnia Riviera Hotela na loše postupanje s radnicima

Skup se održao 09. listopada, a iako je pozvan i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić on se ipak nije pojavio. Skup je održan u hotelu Palace, a razlog odsustva gradonačelnika je nije poznat. Zamjenio ga je gradski pročelnik za financije i direktor tvrtke Nova Liburnija Danijel Jerman. Nova Liburnija upravlja kontrolnim paketom dionica LRH d.d. što je u vlasništvu četiri jedinice lokalne samouprave.

Gradonačelnik Dujmić je javno prozvan od strane predstavnika sindikata da nije zaustavio otpuštanje radnika iako je u javnost izašao s riječima da će to učiniti. Na skupu je istaknuto da je u zadnje četiri godine broj radnika u LRH prepolovljen, a zbog lošeg postupanja radnici i sami daju otkaze i prihvaćaju niske otpremnine.

Na skupu su predstavnici sindikata rekli i da će doći do prosvjeda i štrajkova u slučaju da se s poslodavcem ne bude mogao pokrenuti socijalni dijalog. To se odnosi na nedavnu situaciju o kojoj smo već i pisali kako se radnicima uz prijetnju otkaza nude novi ugovori s puno nižim plaćama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Vinoteka Kuk by Pervino na novoj lokaciji u Kastvu

Na novoj lokaciji u Kastvu, točnije na adresi Spinčići 158c, otvarena je Vinoteka Kuk by Pervino.“Čekaju vas dobro poznata Pervino ...