Početna - IZDVOJENO - Jučer zabilježeno u prometu 157 prometnih prekršaja na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Jučer zabilježeno u prometu 157 prometnih prekršaja na prometnicama PGŽ

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske jučer je zabilježeno 157 prometnih prekršaja. Izdvajamo 49-godišnjeg vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola od 3,37 g/kg. Vozač je zatečen na području Delnica oko 19.55 sati dok je upravljao teretnim vozilom Fiat ducato, a zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu zadržan je u službenim prostorijama policije.

Iz navedenih razloga u službenim prostorijama policije zadržan je i 42-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot, zaustavljen oko 15.40 sati u Novom Vinodolskom. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,73 g/kg, a policija je utvrdila kako se nije odazvao na izvanredni liječnički pregled, da mu je vozačka dozvola istekla u veljači 2014. godine te da sa sobom nema ni osobnu iskaznicu.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama navedeni vozači su prekršajno prijavljeni, a temeljem ovog Zakona prijavljeni su i počinitelji drugih prometnih prekršaja: 17 vozača i putnika u vozilu koji nisu koristili sigurnosni pojas, 11 vozača koji su koristili mobitel tijekom vožnje, devet vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, pet vozača koji su prekoračili dozvoljene brzine te 115 počinitelja drugih prometnih prekršaja.

Osim prometnih prekršaja jučer je zabilježeno i devet prometnih nesreća, ali srećom samo s materijalnom štetom. Zabilježeno je i istrčavanje divlje svinje na kolnik, i to oko 7 sati na području otoka Krka. Divljač je udarila u osobno vozilo, ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala šteta cijeni se na oko sedam tisuća kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...