Početna - IZDVOJENO - Kako do najboljeg TV-a?
tv-trgovina

Kako do najboljeg TV-a?

Televizori su u današnje vrijeme zaista povoljni, a i ima ih više no ikada, upravo je to i problem prilikom kupovineTelevizori su u današnje vrijeme zaista povoljni, a i ima ih više no ikada, upravo je to i problem prilikom kupovine

Od nekadašnjih astronomskih cifra došli smo do prihvatljivih, a ponekad i nevjerojatno niskih cijena. U cijeloj šumi proizvođača, njihovih modela i cijena, lako se izgubiti, no ukoliko znate što trebate lako je odabrati onaj model koji će za vas biti najbolji. Kako biste se držali pravog puta, donosimo nekoliko korisnih savjeta i prijedloga koji vam mogu biti od pomoći pri izboru vašeg „prozora u svijet”.

1. Veličina je bitna
Jedno od prvih pravila je odabrati valjanu dijagonalu zaslona budućeg televizora. Prilikom odabira dijagonale preporučamo odabrati najveću za vaš prostor. Upravo je veličina zaslona jedan od najčešćih razloga zbog kojeg mijenjamo televizor. Kako biste izbjegli eventualno razočarenje dijagonalom zaslona, odaberite najveću za vaš prostor. Ukoliko niste sigurni koja je to dijagonala, svakako se posavjetujete s ukućanima, ali i prodavačem koji će vas uputiti koja je najveća dijagonala zaslona preporučena za vaš prostor.

2. Puni HDHD-rezolucija
Iako se TV program našeg prostora još uvijek prikazuje u 720p ili 1080i formatu, budućnost je sigurno u Full HD ili 1080p rezoluciji, pa i više. Iako su televizori niže rezolucije u pravilu jeftiniji, ušteda na rezoluciji nikako nije pametan potez. Blu-ray filmovi i sav digitalni sadržaj s Apple, Netflix i sličnih servisa dolaze u 1080p formatu. Već i ovo je dovoljno za izbor televizora pune HD rezolucije.

3. Daljinski
Iako je daljinski upravljač naprava koju ćemo najčešće imati u rukama, čini se da pri kupovini televizora na njega baš niti ne gledamo. Svakako predlažemo pogledati daljinski upravljač te po mogućnosti na izložbenom primjerku televizora provjeriti njegove značajke i korištenje. Daljinski koji je dobro dizajniran može vam omogućiti jednostavan pristup značajkama TV-a, dok će vas onaj loši zauvijek živcirati. Ako je TV koji kupujete savršen i nema šanse da nađete neki koji će vam bolje odgovarati, a dolazi s lošim daljinskim taj problem možete zaobići kupnjom univerzalnog daljinskog. Nije šteta izdvojiti više novca za univerzalni daljinski pa je tako Logitechov Harmony Touch koji dođe oko 1.400 kuna dobar izbor. Osim toga, njime ćete moći upravljati i svim drugim uređajima.

4. Pametni televizor
Smart TV ili pametni TV se povezuje na Internet i nudi mnoštvo aplikacija koje vam donose filmove, glazbu i različite druge stvari s interneta, poput društvenih mreža, direktno na TV. Ovo je već dovoljno za privući pozornost korisnika, a ukoliko ste spremni izdvojiti nešto više novca svakako odaberite pametni televizor.

Televizori su u današnje vrijeme zaista povoljni, a i ima ih više no ikada, upravo je to i problem prilikom kupovine5. Tražite što želite
Ako ne nađete odmah ono što će vam odgovarati ne odustajte dok ne nađete, sigurno ćete pronaći uređaj koji će zadovoljiti vaše potrebe. U gomili uređaja morat ćete birati između LCD, LED-LCD ili plasma tehnologija. Osnovni LCD koji koristi CCFL lampe kao pozadinsko svjetlo je najjeftiniji. No, LED-LCD štedi više energije, proizvodi puniju boju i ima veći kontrast koji pruža više detalja. S druge strane, ako vam je najvažnija kvaliteta slike svakako razmislite o plasma TV uređaju. Iako u mnogočemu nije na razini LED-LCD ekrana, plasma TV proizvodi najdublju crnu boju i najbolji kontrast. Ako imate vrlo svjetlu prostoriju onda će LED-LCD biti najbolji izbor.

izvor: cropc.net

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...