Početna - IZDVOJENO - Kako provesti Dan državnosti
dan državnosti

Kako provesti Dan državnosti

1. Izlet: Vintgar slapovi + organizirana vožnja pletnom (Brodicom) Bledskim jezerom do otočića

  • Polazak iz Rijeke sa Jelačićevog trga u 07:00 sati, sa Viškova u 07:20 sati.
    Vožnja autobusom u pravcu Bleda, odnosno Bledskog jezera, gdje je po dolasku organizirana za cijelu grupu vožnja tradicionalnim pletnom po Bledskom jezeru do otočića na kojem se nalazi crkvica Marijina uznesenja. Nakon povratka na obalu jezera slijedi kraće slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u odličnim bledskim kremnim rezinama, koje se mogu kušati u skoro svim bledskim hotelima, od kojih najzanimljiviju povijest ima Grand Hotel Toplice. Na Bledu se ostaje do 14:30 sati kada slijedi vožnja do Vintgar slapova. Planirano vrijeme okupljanja ispred autobusa je 18:00 sati. Po okupljanju slijedi put povratka prema Rijeci u koju se stiže oko 21:30 sati.

2. MIK 2014. – Putujuća mikovska karavana stiže i na Kastav

  • Ako ste jedni od onih koji cijene pjevanu ”domaću besedu” onda svakako predlažemo da budete dio ovog događanja, uz primjerenu naknadu u visini od 40 kuna.

    Melodije Istre i Kvarnera stižu u srijedu i i do Kastva, na Crekvinu, gdje će je sasvim sigurno u velikom broju dočekati dobro raspoložena publika. U goste Kastavcima dolazi dvadeset poznatih i popularnih izvođača, s dvadeset zanimljivih pjesama. Neki od njih su:

    Daniel Načinović, Alen Polić, Tamara Brusić i Krešimir Perović, Gianluca Draguzet, Eleonora i Segio Pavat, Antonio Krištofić, Vivien Galetta i Voljen Grbac, klapa SOL.

3. Ičićanske ljetne noći (Lučica, Ičići)

  • Svoje prvo izdanje u 2014. godini imale su u srijedu 11. lipnja, a ove srijede nastavljaju u istom tonu. Cjelokupna manifestacija namijenjena je svima koji vole zabavu u raznovrsnom programu pjesme, plesa i tjelovježbe te bogate trpeze. Vidimo se u Lučici.

4. Malinska – kupanje i večernji gušti

  • Ako nas vrijeme posluži barem u popodnevnim satima, predlažemo pravac Malinska jer osim sjajnih plaža i bogatog gastro doživljaja Malinska svojim gostima nudi impresivan kulturni i zabavni program. Naime, u večernjim satima iz samostana Sv. Marije Magdalene šire se zvuci klasičnih instrumenata nekih od hrvatskih najtalentiranijih glazbenika. Jednako tako, u Galeriji sv. Nikole možete uživati u likovnim djelima mnogih priznatih umjetnika poput Alme Orlić, Bogomila Karlavarisa ili Ambroza Orošia.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...