Početna - IZDVOJENO - Karamarko najavio smanjenje plaće ministrima i saborskim zastupnicima
karamarko izjava četvrtak 2
foto: HDZ

Karamarko najavio smanjenje plaće ministrima i saborskim zastupnicima

Šef Domoljubne koalicije najavio je smanjenje plaće ministrima i saborskim zastupnicima.

Tomislav Karamarko u središnjici HDZ-a porazgovarao je s novinarima i otkrio kako ide sastavljanje nove vlade. Prvi čovjek Domoljubne koalicije naglasio je kako će vlada biti stručna i reformska i da je potpuno nebitno iz koje stranke dolazi. I dolazi li uopće iz netke stranke. O imenima nije htio razgovarati:

– U ponedjeljak počinju razgovori o broju ministarstava i nakon nekoliko dana ići ćemo s imenima. Nemamo vremena za loše kadrove tako da će svatko tko nekoga predloži morat to dobro obrazložiti – rekao je Karamarko dodavši da s Petrovom nije definirao koliko će tko dobiti ministarstava:

– To može biti čak relevanto, bitna je kvaliteta. Tko predloži dobre ljude, dobrodošao je. Moramo sve riješiti u dva-tri tjedna.

 Iako u ponedjeljak počinju pravi razgovori, Karamarko je potvrdio da je u stalnom kontaktu s Tihomirom Oreškovićem.

– S mandatarom razgovaramo svaki dan o nekim općim smjernicama i načelima i on jedva čeka da počnemo raditi. Mandatar će imati punu potporu, on je doista stručan čovjek u segmentima koji su nam sada najpotrebniji.

Karamarko je potvrdio da će se zalagati za smanjivanje saborskih i ministarskih plaća.

– U odnosu na plaću prosječnog građanina u našoj zemlji, te su plaće velike.. O tome sam još u kampanji govorio. To nisu neke značajne uštede, izračunali smo oko 25 milijuna kuna. Ali moramo na nekoj simboličnoj razini pokazati da svi skupa trebamo početi štedjeti. Vrijeme je da se pokušamo izvući iz ove teške situacije. Ja sam optimist, mislim da hoćemo.

Šef HDZ-a prokomentirao je i jučerašnji nastup Zorana Milanovića.

– To je nepristojan govor. Takvom govoru nema mjesta u hrvatskom političkom dijalogu. On je čovjek koji je izgubio sve bitke u zadnje četiri godine, a poraz treba znati podnijeti. Treba biti pošten i u porazu. On za početak treba promijeniti sebe. Ja bih stvarno volio da on uspije promijeniti samog sebe, jer Hrvatskoj je potrebna i ljevica i desnica. Nadam se da će se i SDP oporaviti jednog dana… – rekao je Karamarko koji je na kraju progovorio i o svojoj ulozi u novoj vladi.

– Ja ću vjerojatno biti prvi potpredsjednik vlade ili zamjenik premijera, ali to nije bitno. Bitno je samo zbog statusa stranke koja je pobijedila na svim izborima u posljednje tri godine i preživjela svoju katarzu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...