Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Otpočetka s Mostom razgovaramo otvoreno i pošteno – poštujemo volju građana izraženu na izborima
karamarko ponedjeljak
foto: HDZ

Karamarko: Otpočetka s Mostom razgovaramo otvoreno i pošteno – poštujemo volju građana izraženu na izborima

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak  je – nakon sastanka nacionalnog Predsjedništva – u Središnjici HDZ-aodgovarao na pitanja brojnih okupljenih medija. Komentirao je, između ostalog, otvorene i poštene razgovore s predstavnicima Mosta, program reformi za oporavak gospodarstva, neuspješnu politiku nesposobne vlade koja je upropastila gospodarstvo…  

U nastavku donosimo ključne poruke:

O POŠTIVANJU VOLJE GRAĐANA

HDZ nije radio nikakav pritisak na Most – upravo o tome pričamo sve ove dane. Pritisak je upravo ono što je Mostu smetalo kod SDP-a. To su javno govorili. Ovo je, rekao bih, malo političko balansiranje i, možda, taktičko. Nekoliko puta sam izjavio da sam uistinu govorio našim ljudima da se Mostu ne prilazi parcijalno – poštujte ih, poštujte njihovo jedinstvo. A stranačka vodstva će se morati dogovarati. Upravo zato sada očekujemo politički „finiš“ razgovora.

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Razgovorima smo pristupili pošteno i otvoreno. Dakle, poštivati ono što je Most napravio, čestitati im i kao takvim s njima razgovarati. Ne ih razbijati i utjecati na njihovo jedinstvo – to nije dobro. Jer, to bilo nepoštivanje njihovih glasača. Ali isto tako tražim da se oni – i svi ostali – poštuju volju naših glasača.

O NEUSPJEŠNOJ VLADI

Što znači „zajednička vlada“? To bi trebalo dobro precizirati. Kako možemo biti naime, u istoj vladi s onima koji četiri godine upropaštavaju ovu državu – te mijenjaju stavove ovisno o potrebama i interesima? Sjediti za istim stolom s onima koji su bili protiv reformi?! Ponovit ću, na njihovim sam plakatima izrugivan sa škarama u rukama zbog reformi o kojima govorimo i koje pripremamo. SDP je protiv reformi! A sada su najednom postali – „reformisti“. Samo da bi ostali u svojim foteljama. Nadam se da će kolege iz Mosta biti svjesni ovog o čemu govorim.

O HOMOGENOM MOSTU

Pitate me o „osipanju Mosta“? Nije mi drag taj proces. Svi moramo biti strpljivi i pričekati da prođu nekakve „dječje bolesti“ – želim im da ostanu, opstanu i budu cjeloviti.

O PREDSJEDNIKU SABORA

Kao najveća i pobjednička stranka imamo svog kandidata. Sve ovisi što ćemo razgovarati s kolegama iz Mosta. Naš kandidat je akademik Željko Reiner. Apsolutno zaslužuje da ga kandidiramo – zaslužuje respekt i svih drugih stranaka.

O PRINCIPIJELNOSTI

Slučaj gospodina Raškovića je slučaj principijelnog čovjeka – koji nije dopustio da potpredsjednik SDSS-a radi pritisak na predstavnike nacionalnih manjina da se priklone lijevoj neuspješnoj opciji. Ti ljudi imaju zdravu pamet i ne treba za njih razmišljati Milorad Pupovac.

O MANDATARU

Pitate me jesam li „ja mandatar vlade“? Da, bit ću.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...