Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet
karamarko petak
foto: HDZ

Karamarko: Sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u četvrtak je na Facebooku objavio status u kojem se osvrnuo na kritičke tonove vezane uz legitimitet mandatara za sastav nove hrvatske Vlade Tihomira Oreškovića te ustvrdio kako mu legitimitet daju stručnost i Hrvatski sabor.

“Dobili smo mandatara. Sada kada je to postao poslovni čovjek svjetskog glasa, sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet. Mi u HDZ-u znamo da nije problem to već činjenica što su HDZ, Domoljubna koalicija i Most dogovorili mandatara”, napisao je Karamarko.

Oreškoviću legitimitet daju njegova stručnost i Hrvatski sabor. Parlament je predstavničko tijelo u koje građani neposredno biraju svoje predstavnike. Potom zastupnici kao predstavnici naroda izglasavaju povjerenje Vladi, naveo je.

Karmarko ističe i “da Ustav ne propisuje neposredan izbor premijera”. “Da smo željeli takve izbore valjda bismo ih stavili u Ustav. Svako malo zaklinjemo se u parlamentarnu demokraciju, a kad je treba primijeniti onda je neki negiraju”, poručio je Karamako na Facebooku

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...