Početna - IZDVOJENO - Kastav: listopad i studeni 2013
kastav
arhiva

Kastav: listopad i studeni 2013

Iako je ljeto i službeno gotovo, manifestacije u Kastvu se nastavljaju. Tako će nas i tijekom listopada i studenog pratiti razna događanja koja, sigurni smo, nećete htjeti propustiti, ni vi, ali isto tako i gosti kojih još uvijek ima na cijeloj Liburniji.

Tako nas već idućeg tjedna, od petka, 4. listopada do ponedjeljka 7. listopada, čeka tradicionalna Bela nedeja, koja će otvoriti “jesenski program” manifestacija u Kastvu. Belu nedeju obilježava raznovrsna sajamska ponuda, tradicionalni proizvodi i zanati te prateći kulturno-zabavni programi. Ovaj tradicionalni sajam u čast početka jeseni i mladog vina koji se stoljećima održava u Kastvu privlači mnoštvo posjetitelja iz cijeloga Primorja, a poznat je diljem Hrvatske i ovom dijelu Srednje Europe.

Osim Bele nedeje, u listopadu će se nastaviti već svima vrlo dobro poznata manifestacija ”Pod Ložom – iznad svih”. U sklopu ove manifestacije, u subotu, 12. listopada od 12 do 18 sati, Rozina Sambol održat će izložbu ”Moda i hortikultura” u kojoj će predstaviti zanimljive radove koji spajaju modu i biljek u zajedničku priču.

Osim navedenog, tijeko listopada i studenog aktivna će biti i peknjica u kojoj će se svakoga petka održavati događanje simbolično nazvano Petkom u pet u peknjici, zato što počinje u 17 sati i trajat će do 20 sati, a tom događanju pripremat će se i degustirati kruh.

Otvoreni će biti i drugi prostori zavičajnih muzeja, galerija i ateljea koji Kastvu daju taj ”etnografsko-kulturni štih”.

Vidimo se u Kastvu!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...