Početna - IZDVOJENO - Kastav, Opatija – Gradovi će roditeljima sufinancirati boravak djece kod dadilja
foto: web

Kastav, Opatija – Gradovi će roditeljima sufinancirati boravak djece kod dadilja

Dobre vijesti za roditelje čija se djeca nisu uspjela upisati u redovni vrtić stižu s nedavnih sjednica gradskih vijeća Kastva i Opatije budući da su ove dvije jedinice lokalne samouprave odlučile sufinancirati boravak djece sa svog područja kod ”teta čuvalica”.

Opatijska gradska uprava istaknula je kako već osigurava sredstva za boravak djece u vrtiće kojima nije osnivač, što koristi 17 djece s područja Grada Opatije.

Pravo na sufinanciranje imaju djeca s područja Opatije čija su oba roditelja zaposlena i koja se nisu uspjela upisati u vrtić ili ako zbog specifičnih potreba zaposlenih roditelja (noćni rad, smjenski rad) nije moguće smjestiti dijete u ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja. Njima će Grad Opatija sufinancirati 60 posto troška čuvanja djece, do maksimalnog iznosa od 1.200 kuna mjesečno.

I kastavski su vijećnici podržali djelatnost dadilja, s iznosom do 60 posto ukupne cijene, ali maksimalno do 700 kuna za dijete jasličke dobi, odnosno 550 kuna za dijete vrtićke dobi, a razlozi uvođenja ove mogućnosti, kao i uvjeti koje roditelji moraju ispuniti, jednaki su kao iza roditelje s područja Grada Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...