Početna - GOSPODARSTVO - Kastav – Pražnjenje septičkih jama

Kastav – Pražnjenje septičkih jama

Pražnjenje i odvoz otpadnih voda iz sabirnih i septičkih jama na području Grada Kastva obavlja Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka.

Od travnja se više ne izdaje zaseban račun za uslugu pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz septičkih jama, već se ta usluga korisnicima mjesečno obračunava kao da su priključeni na javnu kanalizaciju i zauzvrat im se otpadne vode zbrinjavaju na njihov zahtjev, u odgovarajućim vremenskim razmacima tijekom godine, u terminima predviđenim planom čišćenja koji im kao korisniku najviše odgovara. Prema redovitom planu čišćenja, Kastav je opet na rasporedu od 2. do 23. listopada, no imate li izvanrednu situaciju, javite se u VIK, i dogovorite pražnjenje septičke jame i odvoz otpadnih voda. Prilikom podnošenja zahtjeva tom je prilikom potrebno posebno napomenuti kako je riječ o hitnoći jer će se u protivnom čišćenje predvidjeti i planirati u terminima predviđenim planom čišćenja septičkih i sabirnih jama. Izvanredno se naplaćuju samo zahtjevi za čišćenjem izvan redovnog radnog vremena.

Postupak predaje zahtjeva, dostupan je na internetskim stranicama: http://www.kdvik-rijeka.hr/otpadna_voda/odvodnja/ciscenje_septicke_i_sabirne_jame

Ukoliko korisnici dio vode koriste za potrebe zalijevanja vrta, stavku javne odvodnje mogu na tu količinu umanjiti ako zatraže odvajanje vodovodnog priključka odnosno izvedbu zasebnog poljoprivrednog priključka ili priključka za zalijevanje zelenih površina po kojem se ne obračunava javna odvodnja.
Za izvedbu vodovodnog priključka za vrt korisnici su dužni uputiti zahtjev s potrebnom dokumentacijom te odvojiti i izvesti svoj dio interne vodovodne instalacije na način da može služiti samo u tu svrhu – zalijevanje vrta.
S postupkom i dokumentacijom koju je potrebno priložiti zahtjevu – izvedbi priključka za poljoprivrednu obradu – zelene površine korisnici se mogu upoznati putem internetskih stranica KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o., na kojima je dostupan i obrazac zahtjeva (pod rubrikom – Zahtjevi i obrasci), direktan link: http://www.kdvik-rijeka.hr/voda/prikljucenje_voda/postupak_i_zahtjevi

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sanacija šetališta Lungomare u Iki

Sanacija šetnice Lungomare u Iki privodi se kraju Sobzirom na to da se radi o pomorskom dobru, sanacija se trebala ...