Početna - IZDVOJENO - Kastav: uništena pronađena ručna bomba
Bombe Granate

Kastav: uništena pronađena ručna bomba

Jučer prijepodne policija je zaprimila dojavu građana o pronalasku ručne bombe u šumskom predjelu na području Kastva. Istog dana policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske utvrdili su kako se radi o ručnoj bombi, talijanske proizvodnje zaostaloj iz 2. svjetskog rata. Zahvaljujući dojavi građana pronađenu ručnu bombu uništili su za to osposobljeni policijski službenici te na taj način otklonili moguće neželjene posljedice.

Ovom prigodom sve građane obavještavamo da se preventivna akcija „Manje oružja – manje tragedija“ nastavlja pod sloganom „Izbacite uljeza“ s ciljem prikupljanja oružja i podizanja razine svijesti građana o opasnostima od oružja.
Također, podsjećamo da navedena akcija traje neprekidno od 2007. godine te da policija protiv osoba koje dragovoljno predaju oružje i nedozvoljena minsko-eksplozivna sredstva neće se pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak. Građani se mogu obratiti na telefon 192 ili najbližoj policijskoj postaji, a detaljnije informacije o akciji „Manje oružja – manje tragedija“ mogu dobiti pozivom na besplatni telefon 0800 88 92 ili na Internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave primorsko-goranske.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...