Početna - IZDVOJENO - Kastavka mjeseca svibnja – Kornelia Hunčak
kastavka mjeseca
web

Kastavka mjeseca svibnja – Kornelia Hunčak

Obitelj Hunčak može se nazvati pravom tenisačkom obitelji. Kornelia i njezine dvije sestre, Daniela i Renata od malih su nogu dvorištem trčale s reketom, pa ih je otac upisao na tenis.

To se pokazalo izvrsnim potezom jer je Daniela prošle godine osvojila prvo mjesto u kategoriji do 10 godina na Državnom prvenstvu u tenisu u Osijeku, dok je Kornelia osvojila prvo mjesto u kategoriji do 12 godina na ovogodišnjem prvenstvu u Čakovcu. Zanimljivo je da su na tom prvenstvu sestre bile prisiljene igrati u četvrtfinalu jedna protiv druge. Kornelia govori da to nije bio veliki problem te da nije bilo popuštanja. Kao prva nositeljica osjećala je mali pritisak, no nije se dala smesti te je bez problema sredila konkurenciju. Njezin rezultat ući će u povijest ne samo Tenis kluba Kastav, već i cijele županije.

Kornelia do odličnih rezultata nije došla jednostavno već svakodnevnim dvosatnim treninzima s trenerima Ronaldom Bertosom i Vedranom Vrceljom. Iako joj je raspored natrpan, uz pomoć i razumijevanje učitelja OŠ “Sveti Matej“ uspijeva ga uskladiti sa školskim obavezama i uspješno završava 6. razred. Ovo ljeto ne planira gdje će na kupanje, poput svojih vršnjaka, već počinje s pripremama  za odlazak na Orange bowl. To je teniski turnir na Floridi koji svake godine udomi najbolje tenisače svijeta do 12 i 14 godina. Više od 1,500 sudionika iz svih zemalja svijeta čine Orange Bowl jednim od najprestižnijih svjetskih juniorskih turnira.  Obitelj Hunčak se nada da će do prosinca, kada se turnir održava, naći sponzore koji će pomoći sa troškovima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...