Početna - KULTURA - Kastavski Kanat najbolji hrvatski pjevački zbor

Kastavski Kanat najbolji hrvatski pjevački zbor

Veliki trijumf naših zborova na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Najboljim zborovima u Hrvatskoj u 2018. godini proglašeni mješoviti Vokalni ansambl Kanat- Kastav i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke.

U Rovinju je održan 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Na Susretu je nastupilo 18 zborova s više od 650 pjevača, koji su svoj nastup izborili pred selektorima kao najbolji u svojoj županiji. IZ Primorsko- goranske županije su dva zbora pristupila selekciji: Mješoviti vokalni ansambl Kanat- Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke pod umjetničkim vodstvom Doris Kovačić.

Naime, selektorica Aleksandra Matić, odlučila je kako oba zbora svojom kvalitetom zaslužuju predstavljati županiju na državnom natjecanju, što se pokazalo potpuno opravdanim. Kastavci i Kaplanovci osvojili su sve najvrednije nagrade najznačajnijeg Natjecanja zborova u Hrvatskoj.

Susret zborova održan je u Koncertnoj dvorani Adris u Rovinju, a stručno povjerenstvo činili su eminentni stručnjaci u području dirigiranja i zborske glazbe: Dario Maleš, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić.

Mješoviti vokalni ansambl Kanat- Kastav, čiju okosnicu čine ženaka i muška klapa Kastav uz pridružene članice Ženskog zbora Učka- Matulji i pjevače bivše muške klape Zvonejski kanturi iz Zvoneće, u natjecateljskom dijelu je izveo skladbe: Bela nedeja (glazba Ivan Matetić Ronjgov na narodne stihove iz Kastavštine), u kojoj su solističke dionice pjevali Damira Mohorovičić i Marino Ivaničić, Shir ha’ Emek (glazba Daniel Sambursky, stihovi Nathan Alterman, aranžman Menachem Wiesenberg), The Battle of Jericho (crnačka duhovna, aranžman Moses Hogan) i Što to bješe ljubav (glazba Aleksandar Radulović, stihovi Marina Tucaković, aranžman Saša Matovina), uz klavirsku pratnju Aleksandra Valenčića.

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke natjecao se sa skladbama: Nunc dimittis (György Orbán), Dugo u noć (glazba Josip Kaplan, stihovi Dragutin Tadijanović) i Primorski napjevi (Stevan Mokranjac) u kojoj su solističke dionice pjevali Marina Mrazovac, Leana Paladin, Toni Vidović i Ivan Ćepić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

GRAD OPATIJA – Javni poziv za financiranje javnih potreba u 2021.

Prijave do 16. studenog 2020. Na temelju članka 6. Pravilnika o financiranju javnih potreba, gradonačelnik Grada Opatije raspisuje JAVNI POZIV ...