Početna - NOVOSTI - Keanu Reeves: život prepun tragedije i tuge
keanu
foto: screenshot

Keanu Reeves: život prepun tragedije i tuge

Keanu Reeves je postao svjetski poznat 1999. zbog uloge u znanstveno-fantastičnom filmu ‘Matrix’ koji je zaradio impresivnih 463,5 milijuna američkih dolara te je osvojio četiri Oscara. Iako mu se u karijeri sreća nasmiješila, te godine njegov privatni život bio je u potpunom kaosu.

Glumac danas ima 52 godine, no skupio je više životnog iskustva nego što imaju druge holivudske zvijezde. Iako sreća nije bila na njegovoj strani, Keanu se ne predaje. Priznao je kako su mu tragedije pomogle da postane bolja osoba.

– Ja sam jedna od rijetkih holivudskih zvijezda koja ne živi u vili, nemam tjelohranitelje i ne nosim skupu odjeću. Iako imam preko 100 milijuna dolara, vozim se podzemnom željeznicom i uživam u tome. Svi se možemo složiti da jaka osoba može preživjeti najgore tragedije i nastaviti uživati u malim stvarima. Bez obzira na to što vas trenutno muči, možete to pobijediti – rekao je glumac.

Kada je imao tri godine, njegov otac je napustio obitelj pa su on i njegove sestre odrastale s djedom i bakom jer se njihova majka udala i rastala četiri puta. Keanu je zbog toga promijenio čak četiri srednje škole. Bio je nemiran pa su ga izbacili iz škole, a patio je i od disleksije te nikad nije stekao srednjoškolsku diplomu.

Veliki je obožavatelj hokeja, u kojem je bio jako uspješan. Maštao je o nastupu na Olimpijskim igrama, no zbog ozljede morao se oprostiti sa sportskom karijerom pa se posvetio glumi. Počeo je glumiti u kazalištu i reklamama, a ubrzo je zaigrao u tinejdžerskim filmovima. U ‘ozbiljnim’ filmovima pojavio se tek 90-ih godina.

Njegov najbolji prijatelj i kolega River Phoenix preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a Keanu njegov odlazak nikad nije prebolio.

– On je bio veliki čovjek i glumac. Dobro smo se slagali. Jako mi nedostaje, često mislim na njega – izjavio je nedavno.

Njegova sestra oboljela je od leukemije, no na sreću uspjela je ozdraviti. Tijekom njene borbe s bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i zaklada za liječenje leukemije. Nakon ‘Matrixa’ donirao je 70 posto zarade bolnicama koje liječe pacijente koji se bore sa opakom bolešću.

Zaljubio se u kolegicu Jennifer Syme, a iste godine kada je glumac snimao znanstveno-fantastični kino hit, par je čekao dijete. No život mu je odlučio zadati još jedan udarac. Njegova djevojka izgubila je dijete u osmom mjesecu trudnoće. Iako su se ludo voljeli, smrt djeteta ih je udaljila te su prekinuli ljubavnu vezu.

Keanu i Jennifer ostali su u dobrim odnosima, a vidjeli su se i dan prije fatalne nesreće. Te večeri Syme je išla na zabavu kod prijatelja Marilyna Mansona. Kada se vraćala kući, bila je toliko drogirana da se zaletjela u tri automobila, a od jačine udarca izletjela je iz svog džipa.

– Drugi su je odbacili kući i nije mi jasno zbog čega se ona našla za volanom – branio se tada Manson.

Jennifer Maria Syme preminula je 2001. godine, a Keanu je još uvijek nije zaboravio. David Lynch, s kojim je surađivala, posvetio joj je film Mulholland Drive.

Obožavatelji Keanu Reevesa često pitaju kako se nosi sa svim tragedijama koje su ga zadesile, no on ima odgovor.

– Ljudi trebaju biti sretni da bi živjeli, ja ne trebam – zaključio je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...