Početna - IZDVOJENO - Kek uoči Slaven Blupa: Ova momčad se može trgnuti
kek
web

Kek uoči Slaven Blupa: Ova momčad se može trgnuti

Uoči utakmice sa Slaven Belupom (nedjelja, Stadion Kantrida, 21 sat) na službenoj konferenciji za novinare govorili su trener HNK Rijeka Matjaž Kek i napadač ‘bijelih’ Bekim Balaj.

– Nismo dobro otvorili HNL pa nam je utakmica sa Slavenom prilika da konačno dođemo do pobjede koju svi želimo i koja bi nam dobro došla u trenutku u kojem jesmo – kratko je otvorio konferenciju trener te odmah objasnio situaciju s igračima.

– Močinić otpada za utakmicu jer ima problema s trbušnim zidom, a polako se vraćaju Roshi i Maleš ali teško da mogu igrati.
Ikića ste danas tek upoznali, a i Ristovski je tek 10 dana s nama. Vidjet ćemo situaciju danas na treningu u Fužinama pa ćemo odabrat one koje će istrčat.

Na pitanje hoće li ipak netko od novih igrača početi utakmicu Kek odgovara:

– Tu je sada problem jer igrače ne možeš poslije 3 -4 treninga odmah staviti unutra. Onako polako dolazi Roshi, štata što nije zbog povrede trenirao u Kranjskoj Gori. Ristovski je praktički došao s plaže kod nas i put do forme i pripreme ja malo duži, ali može se dogoditi da netko od novih igrača zaigra.

Utakmica protiv Aberdeena i neugodan poraz ostavio je traga na momčadi, ali stručni stožer zna što treba napraviti:
– Mi ćemo pokušati uzdramat momčad. To je jasno. Moramo nešto napraviti. Mi smo izgubili ono što u sportu nebi smjeli, ali to se događa. Utakmica je u četvrtak išla u krivom smjeru nakon 20 – 25 minuta, do tada je mogla ići drugačije. Loše sam reagirao ja na klupi, loše su odreagirali igrači…Pokazali smo da možemo, a kad je bilo gusto onda je trebalo pokazati malo karaktera…Mi smo puno razgovarali, ukazat ćemo na ono što ne valja i siguran sam da je previše dobrog napravljeno i da se ova momčad mora i može trgnuti. Nadu mi daje i ono što se dogodilo nakon 93′ minute. Kada znaš da netko stoji iza tebe, da je tužan i razočaran i ljut ali da ne pokazuje prstom, ne žviždi i ne odlazi sa stadiona…to nam puno znači

Kek se osvrnuo i na problem realizacije…
– Nama je problema što se promašuje iz šansi iz kojih je teže promašiti, ali imamo i problem što imamo premalo igrača koji dolaze u šansu. Naš ofenzivni repertoar je puno širi…I probati ćemo kroz trening, ali i kroz razgovor napraviti sve da bi sutra bolje izgledali. Jer dolazi nam protivnik koji je živa opasnost. I ja očekujem reakciju… – zaključio je Kek.

Balaj je potvrdio i da su sami igrači među sobom popričali o svemu što se događalo u proteklih nekoliko dana.
– To je naša druga utakmica u prvenstvu. Kako nismo počeli baš dobro sad smo posebno usredotočeni da se pokažemo protiv Slaven Belupa. Sezona je duga i idemo korak po korak a samo mislimo samo o Slavenu. Svi su spremi dati sve od sebe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...