Početna - IZDVOJENO - Kek uoči Slaven Blupa: Ova momčad se može trgnuti
kek
web

Kek uoči Slaven Blupa: Ova momčad se može trgnuti

Uoči utakmice sa Slaven Belupom (nedjelja, Stadion Kantrida, 21 sat) na službenoj konferenciji za novinare govorili su trener HNK Rijeka Matjaž Kek i napadač ‘bijelih’ Bekim Balaj.

– Nismo dobro otvorili HNL pa nam je utakmica sa Slavenom prilika da konačno dođemo do pobjede koju svi želimo i koja bi nam dobro došla u trenutku u kojem jesmo – kratko je otvorio konferenciju trener te odmah objasnio situaciju s igračima.

– Močinić otpada za utakmicu jer ima problema s trbušnim zidom, a polako se vraćaju Roshi i Maleš ali teško da mogu igrati.
Ikića ste danas tek upoznali, a i Ristovski je tek 10 dana s nama. Vidjet ćemo situaciju danas na treningu u Fužinama pa ćemo odabrat one koje će istrčat.

Na pitanje hoće li ipak netko od novih igrača početi utakmicu Kek odgovara:

– Tu je sada problem jer igrače ne možeš poslije 3 -4 treninga odmah staviti unutra. Onako polako dolazi Roshi, štata što nije zbog povrede trenirao u Kranjskoj Gori. Ristovski je praktički došao s plaže kod nas i put do forme i pripreme ja malo duži, ali može se dogoditi da netko od novih igrača zaigra.

Utakmica protiv Aberdeena i neugodan poraz ostavio je traga na momčadi, ali stručni stožer zna što treba napraviti:
– Mi ćemo pokušati uzdramat momčad. To je jasno. Moramo nešto napraviti. Mi smo izgubili ono što u sportu nebi smjeli, ali to se događa. Utakmica je u četvrtak išla u krivom smjeru nakon 20 – 25 minuta, do tada je mogla ići drugačije. Loše sam reagirao ja na klupi, loše su odreagirali igrači…Pokazali smo da možemo, a kad je bilo gusto onda je trebalo pokazati malo karaktera…Mi smo puno razgovarali, ukazat ćemo na ono što ne valja i siguran sam da je previše dobrog napravljeno i da se ova momčad mora i može trgnuti. Nadu mi daje i ono što se dogodilo nakon 93′ minute. Kada znaš da netko stoji iza tebe, da je tužan i razočaran i ljut ali da ne pokazuje prstom, ne žviždi i ne odlazi sa stadiona…to nam puno znači

Kek se osvrnuo i na problem realizacije…
– Nama je problema što se promašuje iz šansi iz kojih je teže promašiti, ali imamo i problem što imamo premalo igrača koji dolaze u šansu. Naš ofenzivni repertoar je puno širi…I probati ćemo kroz trening, ali i kroz razgovor napraviti sve da bi sutra bolje izgledali. Jer dolazi nam protivnik koji je živa opasnost. I ja očekujem reakciju… – zaključio je Kek.

Balaj je potvrdio i da su sami igrači među sobom popričali o svemu što se događalo u proteklih nekoliko dana.
– To je naša druga utakmica u prvenstvu. Kako nismo počeli baš dobro sad smo posebno usredotočeni da se pokažemo protiv Slaven Belupa. Sezona je duga i idemo korak po korak a samo mislimo samo o Slavenu. Svi su spremi dati sve od sebe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...