Početna - IZDVOJENO - Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera u Rijeci i Opatiji
Opatija
web

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera u Rijeci i Opatiji

Cilj ove Udruge je promicanje, razvitak i unapređenje pružanja usluga u zdravstvenom turizmu kao i povečanje i poboljšanje pozicija pružatelja zdravstvenog turizma na međunarodnom tržištu.

Na sastanku gdje je bio župan Zlatko Komadina dogovoreno je da se do kraja ovog mjeseca upute pozivi potencijalnim osnivačima Udruge, zdravstvenim i turističkim pružateljima usluga koji su od početka uključeni u aktivnosti osnivanja Udruge. Ostali pružatelji usluga moći će se uključiti naknadno kao članovi ili kao partneri, a sve u skladu s kriterijima.

Formiranje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera u skladu je sa Strategijom razvoja zdravstvene industrije Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2013. do 2020. godine, te projektom Turističke zajednice Kvarnera ‘‘Kvarner Health&Wellbeing’‘. Projekt će kroz nekoliko dana biti predstavljen na radionici Buy Croatia koju organiziraju skupa Hrvatska turistička zajednica i TZ Kvarner, a u planu je da krajem listopada Klaster u osnivanju zajednički nastupi na izložbenom sajmu industrije zdravstvenog turizma i prateće industrije HTI EXPO u Splitu.

Povjerenstvo za osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera osnovano je u kolovozu ove godine. Voditelj Povjerenstva je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija, a članovi su dr. sc. Irena Peršić-Živadinov, dirketorica TZ Kvarnera, doc. dr. sc. Vladimir Mozetič, ravnatelj Poliklinike Medico, red. prof. dr. sc. Milena Peršić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i prof. dr. sc. Tomislav Rukavina s Medicinskog fakulteta u Rijeci kao predstavnici Sveučilišta u Rijeci i Slavica Bakić kao predstavnica medija. Uz članove Povjerenstva, na sastanku su bili saborska zastupnica i predsjednica Savjeta za zdravlje Primorsko-goranske županije prof. dr. sc. Romana Jerković, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo doc. dr. sc. Đulija Malatestinić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl. Primorsko-goranska županija predložit će u II. Izmjenama i dopunama Proračuna Primorsko-goranske županije za 2014. godinu sredstva za inicijalno financiranje Klastera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...