Početna - IZDVOJENO - Koji su zaključci koordinacije načelnika liburnijskih stožera?

Koji su zaključci koordinacije načelnika liburnijskih stožera?

U opatijskoj gradskoj vijećnici održana je Koordinacija načelnika Stožera civilne zaštite liburnijskih jedinica lokalne samouprave: Grada Opatija, Općine Matulji, Općine Mošćenička Draga i Općine Lovran.

Zamjenik načelnice Stožera civilne zaštite Grada Opatije i zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić održao je prezentaciju na temu „Djelovanje sustava vatrogastva u sustavu civilne zaštite i domovinske sigurnosti RH“ o čemu je zapovjednik Filinić govorio i temeljem  iskustva s terena u snažnom potresu na Banovini koji se dogodio 29. prosinca prošle godine.  Ni na našem području ne možemo isključiti mogućnost ugroze od potresa te je stoga nužno neprestano ulaganje u sustav koji treba planirati i na lokalnim razinama te se konstantno usavršavati prateći moderna tehnološka dostignuća, poručio je Filinić.

Na Koordinaciji se raspravilo i o Planu djelovanja civilne zaštite liburnijskih lokalnih samouprava, procjeni rizika od velikih nesreća, organizaciji osposobljavanja pripadnika sustava civilne zaštite te su analizirani postojeći materijalno-tehnički uvjeti djelovanja sustava civilne zaštite.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(VIDEO) Pogledajte tko je Kastavac mjeseca rujna!

Kastavac mjeseca rujna je Matija Perić, umirovljenik i aktivni planinar, predsjednik Planinarskog društva „Učka“ i jedan od najzaslužnijih ljudi za ...