Početna - IZDVOJENO - Koliko zarađuju Kauboji?
domagoj-duvnjak
foto:screenshot

Koliko zarađuju Kauboji?

Sigurni smo kako se svatko pita koliko točno zarašuju sportaši, a ovih dana je u pitanju rukomet, točnije Kauboji. Iako su ti iznosi tajni i nitko ih ne želi otkriti tek tako, 24 sata piše kako su od jednog uglednog rukometnog menadžera  pokušali doznati kolike su, naravno okvirno, plaće hrvatskih rukometnih reprezentativaca.

Najplaćeniji hrvatski rukometaš nedvojbeno je Domagoj Duvnjak s oko 350.000 eura na godinu u njemačkom Kielu. Drugi najplaćeniji je malo iznenađenje – Luka Stepančić! Super bogati PSG plaća ga oko 200.000 eura na godinu. Krug najplaćenijih hrvatskih rukometaša zatvara još jedan igrač iz njemačke Bundeslige – pivot Željko Musa u Magdeburgu zarađuje oko 120.000 eura godišnje.

Krila i golmani zarađuju nešto manje nego pivoti ili vanjski igrači pa su na 100.000 eura golmani Ivić u Kielceu i Pešić u Brestu, kao i jedno od najboljih krila na svijetu Manuel Štrlek. Tu je negdje i godišnja plaća Luke Cindrića u Vardaru.

Po 60.000 eura zarađuju golman Stevanović i otkriće SP-a Marko Mamić, koji je već potpisao za europskog prvaka Kielcea i od iduće sezone zarađivat će otprilike dvostruko više.

Na otprilike 50.000 eura na godinu su zagrebaši Mandalinić i Šebetić, nešto manje od njih zarađuje Kontrec, a Zlatko Horvat u Zagrebu je na 80.000 eura godišnje.

Daleko je, naravno, rukomet po platežnoj moći od nogometa, ali pomalo nestvarno zvuči podatak da više od svih navedenih Kauboja skupa (1,4 milijuna eura) na godinu zaradi Sammir u Dinamu.

Brazilac je samo za potpis ugovora s ‘modrima’ dobio 1,26 milijuna eura i još će do kraja godine primiti oko 510.000 eura.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...