Početna - IZDVOJENO - Kolinda Grabar Kitarović u Rijeci: “To je grad koji ima dobru budućnost”
Rijeka-view-2
foto: wikipedia

Kolinda Grabar Kitarović u Rijeci: “To je grad koji ima dobru budućnost”

U povodu blagdana svetoga Vida – zaštitnika grada – u utorak je održana svečana sjednica riječkoga Gradskog vijeća, gdje su predane nagrade zaslužnim sugrađanima, udrugama, klubovima i ustanovama. Nagrade za životno djelo dobili su znanstvenik Ante Simonić i posmrtno pjesnik Nikola Kraljić.

Na svečanoj sjednici, uz brojne uzvanike – predsjednicu Gradskoga vijeća Doroteu Pešić Bukovac, gradonačelnika Vojka Obersnela, nadbiskupa Ivana Devčića – bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Osim nagrađenima, Dan grada predsjednica je čestitala svim Riječankama i Riječanima – i naglasila kako je Rijeka uvijek imala veliku kulturnu, političku i gospodarsku važnost za Hrvatsku. “Budući LNG terminal učinit će čitav ovaj bazen izvanredno važnim energetskim i prometnim čvorištem. Vi ste odavno razvili osjećaj za zajedništvo i suživot”, rekla je predsjednica.

“Isto tako, za Rijeku je antifašizam izrazito važna povijesna baština koju treba čuvati s poštovanjem,. Rijeka je, uvjerena sam, pred velikim razvojnim iskoracima. Grad koji je otvoren svakom dobronamjerniku.To je grad koji ima dobru budućnost”, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Posebno je čestitala i na tome što je Rijeka postala Europska prijestolnica kulture 2020 te dodala kako zna da ćemo taj prestižni naslov iskoristiti za “kulturnu i svaku drugu promociju Rijeke i Hrvatske”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...