Početna - IZDVOJENO - „KOMPLEKS RISTIĆ“: TRI GOSTOVANJA U TRI MJESECA
Kompleks Ristić
foto: HNK Ivan pl. Zajc/Nejc Saje

„KOMPLEKS RISTIĆ“: TRI GOSTOVANJA U TRI MJESECA

Predstava „Kompleks Ristić“ Olivera Frljića, koprodukcijski projekt HNK Ivana pl. Zajca, Slovenskog mladinskog gledališča, festivala BITEF i festivala MOT u tri će mjeseca zabilježiti čak tri gostovanja.

Prvo od njih bit će u Njemačkoj, u Ludwigshafenu, gdje će predstava biti izvedena u srijedu, 9. ožujka 2016. u tamošnjem kazalištu Theater imPfalzbau.

U travnju, “KompleksRistić”gostuje u Splitukaodioselekcijefestivala “Marulićevidani”, a u svibnjunaFestivalubosanskohercegovačkedrame u Zenici.

Podsjetimo, predstava je u studenomprošlegodinegostovala u Subotici, kaodioprograma Međunarodnog festivala suvremenog kazališta „Desire Central Station“.

Kao polazište za ovu predstavu, što je praizvedena na prošlogodišnjem BITEF-u, redatelj Oliver Frljić uzeo je jednog od najznačajnijih jugoslavenskih redatelja Ljubišu Ristića, tvorca koncepta jedinstvenog jugoslavenskog kulturnog prostora (KPGT-a). Međutim, cilj predstave nije bio samo prikazati ličnost Ristića, već napraviti predstavu o nekadašnjem i današnjem vremenu, iz perspektive druge generacije umjetnika.
U predstavi glume članovi Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca Nika Mišković i Jerko Marčić te glumci Slovenskog mladinskog gledališča Primož Bezjak, Uroš Kaurin, Draga Potočnjak, Matej Recer i Blaž Šef. Dramaturgiju potpisuju Goranj Injac i Tomaž Toporišič, dramaturško- istraživačku ekipa čine Rok Vevar, Olga Dimitrijević, Ana Vilenica, Nina Gojić, Tomaž Toporišič i Goran Injac. Scenografiju potpisuju Oliver Frljić i Dalibor Laginja, kostimografiju Sandra Dekanić i Slavica Janošević.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...