Početna - IZDVOJENO - Koncert Puhačkog orkestra Fužine
Puhacki orkestar Fuzine
web

Koncert Puhačkog orkestra Fužine

Tijekom 2014. godine Puhački orkestar Fužine izveo je nekoliko koncerata pod nazivom ‘Šezdeset godina rock and rolla’, obilježavajući na taj način punih šest desetljeća od trenutka kada je prvi put taj pojam upotrebljen za tu vrstu glazbe, odnosno otkada je Elvis Presley snimio ‘That’s Alright Mama’, Bill Haley ‘Rock Around the Clock’, a isti taj Haley sa The Comets s pjesmom ‘Shake Rattle and Roll’ ostvario prvi veliki međunarodni rock and roll hit pa bi i zbog toga 1954. godina mogla biti prva godina postojanja rock and rolla.

Program je bio koncipiran u nekoliko cjelina tijekom kojih je orkestar izvodio glazbu različitih autora, a u pauzama između izvedbi o rock and rollu kao glazbi te o autorima čije su pjesme izvođene tijekom koncerta govorio je Marinko Krmpotić, novinar ‘Novog lista’ i zaljubljenik u rock glazbu. Program koji tijekom gotovo dvosatnog nastupa nude ‘limenjaci’ iz Fužina obuhvaća pjesme autora i grupa kao što su Bill Haley, Chubby Checker, The Beatles, The Doors, Eric Clapton, Joe Cocker, Deep Purple, Queen i Bijelo Dugme.

Budući da su dosadašnje reakcije na program bile odlične, fužinski ‘rockeri limenjaci’ nastavljaju s nizom koncerata pri čemu će se morati mijenjati temeljni naziv jer sad smo već 61. godinu udaljeni od nulte godine rock and rolla. Možda bi novi naziv mogao biti ‘Rock and roll zauvijek!’

Ulaz na koncert je slobodan, međutim ulaz iz Parka Angiolina je zatvoren zbog građevinskih radova na obližnjoj plaži Lido, pa je moguće ući samo iz luke.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...