Početna - IZDVOJENO - Kreće suradnja Riječkog KBC-a i Britanske bolnice
kbc
web

Kreće suradnja Riječkog KBC-a i Britanske bolnice

Predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije održali su prijam za dr. Marka Sladea i dr. Alaina Vuylstekea, britanske liječnike iz bolnice Papworth u Cambridgeu koji se nalaze u posjetu KBC-u Rijeka. Njihov je posjet prvi korak u uspostavljanju strateške suradnje KBC-a Rijeka i bolnice Papworth u kardiotorakalnoj medicini, području u kojem je ta ustanova vodeća u svijetu.

Gradonačelnik i zamjenik župana dodali su kako vjeruju da će riječki liječnici puno naučiti od britanskih, ali i da će moći prenijeti i dio svojih iskustava, budući da je riječki KBC poznat po kirurškim zahvatima koji su ga svrstali u sam vrh svjetske medicine, poput prve transplatacije bubrega na našim prostorima.

Dr. Slade istaknuo je kako je impresioniran osobljem, odnosno njihovim znanjem i entuzijazmom, posebice na odjelu plućnih i kardioloških bolesti, dodavši kako vjeruje da postoje mnoga područja za buduću suradnju. Kako je kazao dr. Deša, već su ostvareni i prvi konkretni dogovori, odnosno edukacija naših liječnika za korištenje ECMO uređaja (uređaja za ekstrakorporalnu membransku oksigenaciju), odnosno sustava za izvantjelesnu podršku životu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...